Ειδήσεις

Tι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Με αφορμή το καταστροφικό σχέδιο νόμου της συγκυβέρνησης με τον ψευδώνυμο τίτλο Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας, από το γραφείο τύπου της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ νοτίου Δωδεκανήσου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Οι ακτές, οι αιγιαλοί μας, οι παραλίες μας, τα νησιά μας, οι παράκτιοι αρχαιολογικοί μας τόποι, είναι η ανάσα, η ομορφιά, η ελευθερία, η ψυχή της Ελλάδας. Αυτή την ψυχή η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να παραδώσει στους κερδοσκόπους και στα κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα. 

Τα νησιά που ζούμε, τα Δωδεκάνησα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, μια ανεκτίμητη πηγή πλούτου και πολιτισμού, είναι ο χώρος αλλά και ο τρόπος που οι νησιώτες ζουν και παλεύουν αιώνες τώρα. Αυτόν τον ανεκτίμητο πλούτο, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο νομοθέτημα δίχως να διστάσουν να συρρικνώσουν τη δημοκρατία, να παραβιάσουν το Σύνταγμα, να εκφυλίσουν ακόμα και την ίδια τη κοινοβουλευτική διαδικασία.
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου καλεί σε συσπείρωση όλες τις κοινωνικές και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου πάνω σε έναν κοινό στόχο : Την προστασία του αιγιαλού και του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου του τόπου μας, των νησιών μας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή. 

Μας αφορά Όλες και όλους -την κοινωνία, τα κινήματα, τους εργαζόμενους, την αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματίες του τουρισμού, , τους επιστήμονες , για να εμποδίσουμε όλοι μαζί αυτή την περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή.
Να εμποδίσουμε την παραβίαση κάθε έννοιας εσωτερικού και κοινοτικού δικαίου , αφού οι ακτές, οι παραλίες, οι αιγιαλοί της Ελλάδας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινής μας θάλασσας της Μεσογείου και προστατεύονται από τη συνθήκη της Βαρκελώνης ως … «κοινή φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση προς όφελος των σημερινών και μελλοντικών γενεών …».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει, ο μόνος δρόμος για να το πετύχουμε είναι ο δρόμος του κοινού αγώνα που γεννά και στηρίζει η κοινή μας αγωνία.  
Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τα νησιά, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου