Πολιτιστικά

Ένα παιδί ζωγραφί..ΖΕΙ στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές,τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς Θεοδώρα Σουρή και Χριστίνα Χαραυγή της Β; Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού η παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής «Ένα παιδί ζωγραφί..ΖΕΙ».

Αφορμή για την ιδέα του project ήταν οι ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με την τέχνη , τον πολιτισμό , τα βιβλία και τη μουσική κατά την πρώτη τους εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νεστορίδειο Μέλαθρο τον Οκτώβρη του 2022.

Αυτά τα δύο σχολικά έτη οι μαθητές ασχολήθηκαν διαθεματικά με το σχέδιο εργασίας με δράσεις εντός και εκτός σχολείου. Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στο Νεστορίδειο παρουσία πλήθους κόσμου, γονέων, φίλων και εκπαιδευτικών. Οι μαθητές διάβασαν βιβλία , τραγούδησαν και χόρεψαν με την επιμέλεια της μουσικού Κατερίνας Μόκα και των εκπαιδευτικών Ειρήνης Παπανικολάου και Κόμπου Κατερίνας .

Η διευθύντρια του σχολείου Αικατερίνη Σοκορέλου και το όλο το διδακτικό προσωπικό ευχαριστούν θερμά τη διευθύντρια Σουσάνα Καρδούλια, την προϊσταμένη Ισμήνη Κουφού και όλο το προσωπικό του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, την κουκκίδα design και τον κ. Μαυρουδή για τις εκτυπώσεις και την γραφίστρια Τίνα Παναγιωτοπούλου, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση καθώς και τους γονείς των παιδιών για τη βοήθειά τους στην εκπόνηση του project τα δύο αυτά σχολικά έτη .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου