Αθλητικά

ΤΕ ΕΟΠ Δωδεκανήσου: Η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου Δρόμου

Το σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου στο περιφερειακό δρόμο στο Ζέφυρο θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου Δρόμου στην ατομική χρονομέτρηση και την αντοχή, που διοργανώνει η ΤΕ ΕΟΠ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Ροδήλιο.
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την προκήρυξη της διοργάνωσης, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου (Τ.Ε.Δ.) σε συνεργασία με τον Ροδήλιο Ποδηλατικό Όμιλο Ρόδου προκηρύσσει τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής, στη Ρόδο, όπως αναλυτικά περιγράφεται στους όρους που ακολουθούν. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό καλεντάρι της ΕΟΠ.
-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Παμπαίδες, Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια, Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια.
Α) ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 27/5/2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:
– Μίνι Μικρά Αγόρια και Κορίτσια : 2χλμ. (1 στροφή)
– Μίνι Μεγάλα Αγόρια και Κορίτσια 4χλμ. (2 στροφές)
– Παμπαιδες και Παγκορασιδες: 6χλμ (3 στροφές)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
– 11:30 Άνοιγμα γραμματείας – επικύρωση συμμετοχών.
– 12:00 Τεχνικό Συνέδριο αρχηγών των ομάδων
– 13:00 Εκκίνηση -Μίνι Μικρά Αγόρια, Κορίτσια, Μίνι Μεγάλα Αγόρια, Κορίτσια και στην συνέχεια Παμπαιδες, Παγκορασιδες.
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
-ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κυκλική διαδρομή του Περιφερειακού δρόμου στο Ζέφυρο (μήκος στροφής 2χλμ).
Β) ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ CRITERUM ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 28/5/2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:
– Μίνι Μικρά: 8χλμ. (4 στροφές)
– Μίνι Μεγάλα: 12χλμ. (6 στροφές)
– Παγκορασίδες: 24χλμ (12 στροφές)
– Παμπαίδες: 24χλμ (12 στροφές)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
– 8:30 Άνοιγμα γραμματείας για υπογραφή στα Φ.Α..
– 9:00 Τεχνική Ενημέρωση των αρχηγών των ομάδων
– 10:00 Μίνι Μικρά
– 10:30 Μίνι Μεγάλα
– 11:10 Παγκορασίδες
– 12:00 Παμπαίδες.
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ -ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κυκλική διαδρομή του Περιφερειακού δρόμου στο Ζέφυρο (μήκος στροφής 2χλμ).
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΑΓΩΝΕΣ): Ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία – μέλη της Τ.Ε.Δ. Δεν υπάρχει περιορισμός αθλητών ανά σωματείο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά και μόνο με την χρήση της συνημμένης φόρμας δήλωσης συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 με e-mail στο tedodekanisou@gmail.com
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία θα λειτουργήσει στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει το Σάββατο 27/5 στις 11:30 και την Κυριακή 28/5 στις 8:30 για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του. Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι το πέρας των αγώνων. Επιστροφή των αριθμών, συγκεντρωτικά, από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην γραμματεία αμέσως μετά το πέρας του αγώνα και παραλαβή των δελτίων των αθλητών. Οι αθλητές, θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα, έως και 2 λεπτά πρίν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την επίδειξη της ατομικής Κάρτας Υγείας, αφού έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς τοποθετημένους.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 1 ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων στο χώρο της γραμματείας.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI, για ό,τι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
1. Οι Παμπαίδες και Παγκορασίδες χρησιμοποιούν ως μέγιστο ανάπτυγμα, αυτό της κατηγορίας τους (6.67m). Όλες οι κατηγορίες των Μίνι χρησιμοποιούν ως μέγιστο ανάπτυγμα αυτό της κατηγορίας τους (5.69m).
2. Αγώνας criterium / όρια χρόνου: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα, με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η Αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021). Ποδηλάτες που κλείνονται στροφή δεν λαμβάνουν κατάταξη.
3. Αγώνας criterium / ζώνη τεχνικής βοήθειας: Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης θα έχει ουδετεροποίηση για μία στροφή θα παραμένει στην ζώνη τεχνικής βοήθειας και κατόπιν θα επανέρχεται στη θέση/γκρουπ που βρισκόταν πριν το ατύχημα, με εντολή της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις δύο (2) τελευταίες στροφές κάθε αγώνα. Εντός του αγωνιστικού χώρου δεν επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων συνοδείας / τεχνικής βοήθειας.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές θα λάβουν χώρα 15’ μετά τη λήξη της τελευταίας κατηγορίας για κάθε ημέρα αγώνα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται υποχρεωτικά στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασίας.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η καταγραφή του χρόνου θα γίνει με χρονόμετρο χειρός.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα nμε τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Ασθενοφόρο σε ετοιμότητα και ιδιώτης ιατρός.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Θα ανακοινωθεί.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Παπασταματάκης Ιωάννης τηλ.6944633636,
tedodekanisou@gmail.com
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου