Συνεντεύξεις

Μηνάς Νικολάου: «Εμείς ως παράταξη αντιτάσσουμε στον κομματικό φανατισμό τη δύναμη των ιδεών»

Ο κ. Μηνάς Νικολάου, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα εκλέχθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, στην πολιτική επιτροπή του κόμματος. Με μακρόχρονη δράση στα κομματικά, στα συνδικαλιστικά και συνεχή παρουσία, ανέλαβε μία θέση στο ανώτερο όργανο της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» τώρα είναι η ώρα ‘Να αφήσουμε πίσω όσα και όσους μας χωρίζουν και όλοι μαζί ενωμένοι, αλληλέγγυοι και δυνατοί να επιτύχουμε το μεγάλο στόχο, που είναι ξανά η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές’ -αφού το βλέμμα όλων των κομμάτων είναι στραμμένο εκεί, όποτε προκηρυχθούν.
• Κύριε Νικολάου, εκλεγήκατε στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. Πώς είδατε την εκλογή σας και ποιες είναι οι προτεραιότητές σας από δω και στο εξής;
Με τιμά ιδιαίτερα η εκλογή μου στο ανώτερο όργανο του κόμματος που είναι η πολιτική επιτροπή και δικαιώνει τη μακρόχρονη πορεία και δράση μου στο κόμμα, το οποίο υπηρετώ εδώ και πάνω από 40 χρόνια από τα φοιτητικά μου χρόνια. Όταν δημιούργησα με άλλους την πρώτη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά σαν συνδικαλιστής στον χώρο τη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου είμαι ιδρυτικό μέλος της ΔΑΚΕ καθηγητών, και σε πολλές θέσεις της ΝΟΔΕ μέχρι και πρόεδρος αυτής, πάντα όμως ένοιωθα τον εαυτό μου ως απλό στρατιώτη αυτής της παράταξης.
Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα, οι προκλήσεις πολλές και η επίλυσή τους απαιτεί ενότητα, συνοχή και αποτελεσματικότητα, ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη, αλλά και με ενιαία γραμμή απέναντι στα άλλα κόμματα. Να αφήσουμε πίσω όσα και όλα που μας χωρίζουν και όλοι μαζί ενωμένοι, αλληλέγγυοι και δυνατοί να επιτύχουμε το μεγάλο στόχο, που είναι ξανά η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
• Σε εσωκομματικό επίπεδο θα έχετε συνεργασία με την ΔΕΕΠ και τη ΔΗΜΤΟ; Ποια τοπικά θέματα θα πρέπει να προωθηθούν προς την κυβέρνηση;
Όπως είπα ανωτέρω, ενωμένοι όλοι μαζί με την πρόεδρο της ΔΕΕΠ, τους προέδρους των ΔΗΜΤΟ της Δωδεκανήσου και τα μέλη των οργανώσεων, θα έχουμε απόλυτη συνεργασία. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των πολιτών ακούγοντας και καταγράφοντας τις ανάγκες τους, αναδεικνύοντας παράλληλα το έργο της κυβέρνησης και του προέδρου μας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό θα το κάνουμε μιλώντας αδιάκοπα με τους πολίτες για όσα έγιναν αυτά τα 2,5 χρόνια και να δείξουμε ότι δεν κάναμε καμία έκπτωση στην υλοποίηση των υποσχέσεων του κυβερνητικού μας προγράμματος. Θα αρχίσουμε με τους πολίτες να συζητάμε τις προεκλογικές υποσχέσεις μας και την υλοποίησή τους. Είναι ίσως η πρώτη κυβέρνηση, που χωρίς – όπως είπα – εκπτώσεις στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, υλοποιεί και ό,τι έταξε το κάνει πράξη. Έτσι μπορούμε να βλέπουμε τα κομματικά μας στελέχη και τους πολίτες στα μάτια και να λέμε το είπαμε και το κάναμε.
Και αναφέρομαι στη μείωση των φόρων, στις νέες δουλειές στην παιδεία, το δημογραφικό, το περιβάλλον, την ασφάλεια, το φιλικό κράτος, τη φύλαξη των συνόρων, τις Διεθνείς Συμμαχίες και την Εθνική Άμυνα, τις υποδομές, τον τουρισμό και πολλά άλλα τα οποία θα αναπτύξουμε κατά την διάρκεια των επαφών μας
Πρώτο μέλημά μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Αυτό είναι και το μήνυμα του πρωθυπουργού μας και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως ανέφερε “κανείς μόνος απέναντι στις νέες οικονομικές απειλές” διότι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, της μεσαίας τάξης και των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πρωταρχικός σκοπός αυτής της Κυβέρνησης.
Αύξηση της αποδοτικότητας του Υγειονομικού μας συστήματος. Με ενίσχυση του κλάδου υγείας με υγειονομικό προσωπικού και κίνητρα σε γιατρούς ώστε να στελεχωθούν τα ιδρύματα σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές που υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με τους βουλευτές αλλά και τον περιφερειάρχη που όπως πάντα στηρίζει εμπρακτα τις υγειονομικές δομές της περιφέρειας.
Υποδομές, διαχείριση δημοσίων κτηρίων, αποκατάσταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και άλλα. Όπως έργα που αφορούν στην προσβασιμότητα των τουριστικών προορισμών από Αμεα.
• Παρακολουθούμε ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχωρούν σε συνεδριακές εσωκομματικές διαδικασίες. Τι σημαίνουν όλα αυτά και πώς εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το κλίμα εάν πάμε σε εκλογές;
Παρατηρούμε έντονη κινητικότητα στα επιτελεία των κομμάτων που δείχνουν να ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Θέλουμε τα κόμματα να αρχίσουν να ασχολούνται σοβαρά με την προετοιμασία εφικτών προγραμμάτων και όχι με ατάκες και συνθήματα. Εμείς ως παράταξη αντιτάσσουμε στον κομματικό φανατισμό τη δύναμη των ιδεών. Και ως κυβέρνηση προκρίνουμε τα ισχυρά αποτελέσματα απέναντι στα αντίστοιχα συνθήματα και τον λαϊκισμό. Θέλουμε η πολιτική να συγκινήσει και να διεκδικήσει και πάλι το ενδιαφέρον των πολιτών και δη των νέων που σήμερα έχουν απομακρυνθεί. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει πώς θέλει να κυβερνηθεί. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί τις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις των καιρών εφαρμόζοντας με συνέπεια το κυβερνητικό έργο αποκτώντας την αξιοπιστία του ελληνικού λαού που θα του χαρίσει μια νέα κυβερνητική θητεία με απόλυτη πλειοψηφία.
• Το 2023 είναι έτος εκλογών για την Αυτοδιοίκηση. Τι πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία;
Μένει ένας χρόνος από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας η τακτική, που θα ακολουθηθεί στις εκλογές της αυτοδιοίκησης αναφορικά με την επιλογή προσώπων και των συνδυασμών θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή αξιόλογες υποψηφιότητες με κομματικό πρόσημο στις Περιφέρειες και στους Δήμους της χώρας. Το κυβερνών κόμμα θα ακολουθήσει την τακτική “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει” με αποτέλεσμα την εκ νέου επικράτηση των περιφερειαρχών και δημάρχων μας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου