Τοπικές Ειδήσεις

Επόμενο βήμα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ η συγκρότηση ψηφοδελτίου – Ποιοι θεωρούνται επικρατέστεροι

Με το βλέμμα στραμμένο στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που θα διεξαχθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (20-21-22 Μαΐου) συνεχίζονται οι διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του Κινήματος για το οποίο καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον.

Μετά και τις εκλογές της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων στο ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, όπου τα Δωδεκάνησα κατέγραψαν από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα, καταγράφεται… συνωστισμός ενδιαφερόμενων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι στο νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου ψήφισαν στις εκλογές της 8ης Μαΐου 5.456 μέλη και φίλοι του Κινήματος, έναντι 3.437 που προσήλθαν στις κάλπες τον περασμένο Δεκέμβριο (1η Κυριακή) για την ανάδειξη προέδρου, γεγονός που καταδεικνύει -όπως επεσήμαναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη «δημοκρατική»- τη μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα στην περιοχή μας.
Το γεγονός ότι προσήλθαν στις κάλπες 2.019 (!) περισσότεροι ψηφοφόροι από τον Δεκέμβριο του 2021 δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκει και πάλι τον βηματισμό του στα Δωδεκάνησα και ως εκ τούτου, με τις απαραίτητες αναγωγές, αναδεικνύεται σε δεύτερη πολιτική δύναμη στα Δωδεκάνησα, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στα βουλευτικά έδρανα.

Τόσο οι δημοσκοπήσεις όσο και η προσέλευση των μελών και φίλων στις εκλογές για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άνοιξε η… όρεξη σε στελέχη του Κινήματος να διεκδικήσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο, γεγονός που δείχνει και την μεταστροφή του κλίματος.
Μάλιστα, η ανάκαμψη που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τοπικά δίνει την αισιοδοξία στη Χαριλάου Τρικούπη πως η παράταξη θα κατακτήσει «τουλάχιστον μια έδρα» στα Δωδεκάνησα όπως δηλώθηκε στη «δημοκρατική» από κορυφαίο στέλεχος που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ», ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να εκτεθούν ως υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος στα Δωδεκάνησα, όπου οι διεργασίες για την τελική επιλογή των προσώπων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Αμέσως μετά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και τη συγκρότηση σε σώμα των κομματικών οργάνων που θα ακολουθήσει, το επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και γι’ αυτό, όσοι έχουν πάρει πλέον το «πράσινο φως» ήδη κινούνται ως υποψήφιοι βουλευτές, πραγματοποιώντας συναντήσεις, περιοδείες στα νησιά αλλά και ανάλογες αναρτήσεις στα social media.
Οι συζητήσεις για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα και τα πρόσωπα που θα το απαρτίσουν έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο τοπικά όσο και κεντρικά και ως φαίνεται υπάρχει… συνωστισμός που εν πολλοίς οφείλεται και στην δημοσκοπική ανάκαμψη που καταγράφεται καθώς στα… δύσκολα (πρόσφατα) χρόνια του Κινήματος λίγοι ήταν εκείνοι που έβαλαν πλάτη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουροι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να θεωρούνται οι Γιώργος Νικητιάδης, Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, Φώτης Χατζηδιάκος, Κατερίνα Γαβαλά, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βολιδοσκοπείται και η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Κουνάκη, η οποία από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «έκπληξη».
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019 στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Δωδεκανήσου συμμετείχαν επίσης ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός και οι Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, Κατερίνα Γαβαλά, όπως και οι Μιχάλης Χανιώτης από την Κάρπαθο και Μαρία Παπαζαχαρίου από την Κω που ως φαίνεται δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Οι επαφές και οι συναντήσεις με ενδιαφερόμενους από τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν με έμφαση σε εκπροσώπους του βορείου συγκροτήματος του νομού αλλά και υποψηφιότητα που να καλύπτει την Κάρπαθο, πριν οριστικοποιηθεί το τελικό σχήμα.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρει το κίνημα που έχει καταγράψει υψηλότατα ποσοστά στο νομό στο παρελθόν, να κερδίσει και πάλι τουλάχιστον τη μια έδρα, παρότι ο πήχης έχει τεθεί πιο ψηλά από τα ίδια στελέχη που δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να εκλεγούν ακόμα και δύο βουλευτές.
Στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2019 το ΚΙΝΑΛ έπειτα από 42 χρόνια δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή σε έναν νομό που στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα κάστρα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, από το 1993 έως το θάνατό του ήταν βουλευτής Δωδεκανήσου.
Το υψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα ήταν το 1993 με πρόεδρο τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε λάβει 46,88% και το χαμηλότερο στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 με πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο που έλαβε 4,68%.
Στόχος του Ν. Ανδρουλάκη είναι να επανενεργοποιηθούν οι δυνάμεις του ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα και σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον για συμμετοχή που δείχνουν νεότερα σε ηλικία στελέχη να εκλεγεί βουλευτής στο νομό στις επόμενες εκλογές.
Είναι γεγονός ότι η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ, σε συνδυασμό με το ρεύμα ανανέωσης που σηματοδότησε η εκλογή Ανδρουλάκη, διαφοροποιεί τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό τόσο τοπικά όσο κα κεντρικά υπέρ της παράταξης, ωστόσο αυτό απομένει να αποτυπωθεί και στις κάλπες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου