Τοπικές Ειδήσεις

A-τυπος και υπογραμμός: «Ποτέ μη ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη…»

Η Ελένη Τοπαλούδη, με τον μαρτυρικό της θάνατο, έγινε σύμβολο του αγώνα ενάντια στην γυναικοκτονία, ενάντια στον βιασμό, ενάντια στην ανοχή και στην αποσιώπηση κάθε μορφής βίας.
Η ολοκλήρωση της δίκης για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, για την οποία έκλαψε όλη η Ελλάδα, δεν ισοδυναμεί με την δικαίωση της Ελένης.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη, είναι η ταύτισή της με το δικαίωμα του “ΟΧΙ”, με το δικαίωμα κάθε γυναίκας να ορίζει το σώμα της, τις διαθέσεις της και τις επιλογές της.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη είναι πως ο μαρτυρικός της θάνατος άνοιξε μια τεράστια τομή στην υποκριτική κοινωνία που έμαθε να κρύβει κάτω από το χαλί, φαύλες φαλλοκρατικές συμπεριφορές.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη, είναι να διατηρήσουμε το θαρραλέο κορίτσι-σύμβολο στη μνήμη μας ως σημείο αναφοράς ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης των γυναικών.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη είναι να σταματήσουμε να αναπαράγουμε στρεβλά πρότυπα ανδρών και γυναικών.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη είναι να μάθουμε τους γιους μας να σέβονται τις κοπέλες τους και τις κόρες μας να μην φοβούνται να μιλήσουν για την κακοποίηση από τον σύντροφό τους.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη είναι καμία άλλη μάνα και κανένας άλλος πατέρας να μην χρειαστεί να σπαράξει για το άγρια σεξουαλικά κακοποιημένο και δολοφονημένο παιδί του.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη είναι να σταματήσει η στοχοποίηση κάθε θύματος βιασμού, κάθε θύματος κακοποίησης, κάθε θύματος δολοφονίας.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη είναι να μάθουμε να μην κλείνουμε τα μάτια μας, το στόμα μας και τα αυτιά μας, επιτρέποντας συμπεριφορές αντίστοιχες των «νταήδων» που έφτασαν να την βιάσουν και να την σκοτώσουν χωρίς να «λυγίσουν» ούτε για μια στιγμή.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη είναι να απομονώσουμε κάθε ψήγμα συμπεριφοράς που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κακοποίηση μιας άλλης Ελένης.
Δικαίωση της Ελένης Τοπαλούδη, είναι «ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου