Αθλητικά

Το σαββατοκύριακο το «Τάμα» του ΑΣΙΑΘΡ

Το σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο αγώνας «Τάμα» του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, με προορισμό τον Πανορμίτη. Οι λεπτομέρειες του αγώνα, όπως ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές:

Πρόγραμμα Ιστιοδρομιών

Ημέρα Ώρα Ιστιοδρομία
18/05/2019 (Σάβ) 10:55 Ρόδος – Πανορμίτης
19/05/2019 (Κυρ) 11:55 Πανορμίτης – Ρόδος

Εκκίνηση

Τα σκάφη όλων των κλάσεων θα εκκινήσουν μαζί. Σκάφος που θα εκκινήσει αργότερα από 10 λεπτά μετά το σήμα της εκκίνησης της κλάσης του, θα βαθμολογείται ως μη εκκινήσαν (DNS).

Μετά από σήμα μερικής ανάκλησης, η Επιτροπή Αγώνων θα προσπαθήσει να ανακοινώσει μέσω του VHF (72), τον αριθμό ή/και το όνομα του σκάφους που αναγνωρίστηκε ως OCS. Η αργοπορία ή η αποτυχία να πραγματοποιηθεί αυτή η ανακοίνωση δεν δίνει δικαίωμα για αίτηση αποκατάστασης.

Όλα τα σκάφη που προτίθενται να αγωνιστούν, θα πρέπει πριν από το πρώτο προειδοποιητικό σήμα της κάθε ημέρας να πλεύσουν κοντά στο σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων, ώστε να καταγραφεί η παρουσία τους.

Βαθμολογία

Ο αγώνας είναι έγκυρος αν ολοκληρωθεί τουλάχιστον μία (1) ιστιοδρομία. Για όλες τις ιστιοδρομίες θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα “Time on Time Coastal / Long Distance”. Θα ισχύσει το σύστημα χαμηλής βαθμολογίας (Low Point) του Παραρτήματος Α των RRS.

Οι νικητές του αγώνα θα προκύψουν από το άθροισμα των βαθμολογιών σε όλες τις ιστιοδρομίες χωρίς να απορρίψουν καμία. Θα υπάρχει ξεχωριστή βαθμολογία για τις κατηγορίες κάθε κλάσης.

Χρονικό Όριο Τερματισμού

Τα χρονικά όρια τερματισμού για κάθε ιστιοδρομία, εκφραζόμενα σε ώρες – λεπτά – δευτερόλεπτα πλεύσης, είναι διαφορετικά για κάθε συμμετέχον σκάφος και θα ανακοινωθούν με την κατάσταση συμμετοχής σκαφών. «Κάθε σκάφος που αποτυχαίνει να τερματίσει μέσα στο χρονικό όριο τερματισμού μιας ιστιοδρομίας, όπως αυτό έχει καθοριστεί, θα βαθμολογείται σαν Did Not Finish». Τα χρονικά όρια τερματισμού παραμένουν αναλλοίωτα σε περίπτωση επιβράχυνσης της διαδρομής.

Ιστιοδρομία 1α: Ρόδος – Πανορμίτης

Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Κάτω Πέτρες) – Τερματισμός (Πανορμίτης). Το μήκος της διαδρομής θα είναι περίπου 21,2νμ.

Γραμμή Εκκίνησης: Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά της και μιας πορτοκαλί σημαίας στο σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων στην αριστερή πλευρά της. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή Κάτω Πέτρες Ρόδου.

Γραμμή Τερματισμού: Η γραμμή τερματισμού θα είναι μεταξύ ιστού με μπλε σημαία στην αριστερή πλευρά της και μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά της. Ο ιστός θα τοποθετηθεί κοντά στο φανάρι στην είσοδο του λιμένα Ι.Μ. Πανορμίτη.

Ιστιοδρομία 1β: Ρόδος – Σεσκλί

Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Κάτω Πέτρες) – Τερματισμός (Σεσκλί). Το μήκος της διαδρομής θα είναι περίπου 17νμ.

Γραμμή Εκκίνησης: Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά της και μιας πορτοκαλί σημαίας στο σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων στην αριστερή πλευρά της. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή Κάτω Πέτρες Ρόδου.

Γραμμή Τερματισμού: Η γραμμή τερματισμού θα είναι μεταξύ ιστού με μπλε σημαία στην αριστερή πλευρά της και μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά της. Ο ιστός θα τοποθετηθεί πάνω στο σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων, το οποίο θα βρίσκεται στην περιοχή Νερά, στην νησίδα Σεσκλί Σύμης.

Ιστιοδρομία 2: Πανορμίτης – Ρόδος

Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Πάτος) – Τερματισμός (ΝΟ Ρόδου). Το μήκος της διαδρομής θα είναι περίπου 21νμ.

Γραμμή Εκκίνησης: Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ μίας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στο δεξιό της άκρο και μιας πορτοκαλί φουσκωτής σημαδούρας στο αριστερό της άκρο. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πάτος Σύμης.

Γραμμή Τερματισμού: Η γραμμή τερματισμού ορίζεται από δύο κίτρινους σημαντήρες στην θαλάσσια περιοχή Άκρα Λοιμοκαθαρτηρίου, Μανδράκι Ρόδου, σε απόσταση 200μ από την ακτή (ο δεξιός).

*Εξάλλου, συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά η συνεργασία του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ΕΜΥ παρέχει μετεωρολογική υποστήριξη και εξειδικευμένη πρόγνωση για τις περιοχές στις οποίες διεξάγονται οι αγώνες του συλλόγου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου