Της Στεφανίας Σούκη

Θετικά μηνύματα που παραπέμπουν σε διψήφιο ποσοστό αύξησης για φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια εισπράττουν οι τουριστικοί φορείς από τη μεγάλη διοργάνωση του μεγάλου συνεδρίου των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ASTA Destination Expo 2018 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

D.T.ASTA1

Ασφάλεια του προορισμού «Ελλάδα», φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και ισχυρό ομογενειακό στοιχείο είναι βασικές παράμετροι που μπορούν να στηρίξουν το ανοδικό ρεύμα από τις ΗΠΑ, πάνω από το 1 εκατομμύριο αφίξεων, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι με βάση τα οριστικά στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν χθές, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ πέρυσι έφθασαν τις 865 χιλ. επισκέπτες, έχοντας σημειώσει ήδη διψήφιο ποσοστό αύξησης, κατά 11% σε σύγκριση με τις 779 χιλιάδες επισκέπτες του 2016. Αντίστοιχα, οι εισπράξεις από τους Αμερικανούς ανήλθαν πέρυσι στα 814 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,8%, σε σύγκριση με τα 728 εκατ. ευρώ του 2016.

Oπως μάλιστα σημείωσε χθές ο πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) κ. Zane Kerby, παρουσιάζοντας μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη τις προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό από τις ΗΠΑ με αφορμή το συνέδριο, υπολογίζεται ότι ποσοστό 77% των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, που βρίσκονται στην Αθήνα κι έχοντας την προσωπική εμπειρία από την Ελλάδα, θα “πουλήσουν” στη συνέχεια τον προορισμό στη χώρα τους. Από την πλευρά του, ο κ. Τσιλίδης επεσήμανε ότι η αμερικανική τουριστική αγορά έχει 35ετή ιστορία για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ νέοι ελληνικοί προορισμοί, όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη ή τα Ιωάννινα, προσελκύουν πλέον το ενδιαφέρον των Αμερικανών στη χώρα μας.

D.T.ASTA2

Το γεγονός ότι η συμμετοχή 500 και πλέον τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ, συνιστά τεράστια ευκαιρία για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην αμερικανική τουριστική αγορά σημείωσε και η ίδια η υπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά, η οποία κήρυξε την περασμένη Κυριακή την έναρξη του κορυφαίου συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Γραφείων. Η κ. Κουντουρά τόνισε επιπλέον ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού η προσέλκυση τουριστικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας στη χώρα μας, όπως η συγκεκριμένη, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία της ASTA με την αντίστοιχη ελληνική FedHATTA και με την υποστήριξη του ΕΟΤ κι έκανε λόγο για «πολύ δυναμική αύξηση όλων των τουριστικών μεγεθών, που καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις».

Στο κομμάτι των επενδύσεων και του ενδιαφέροντος αμερικανικών εταιρειών για τον ελληνικό τουρισμό στάθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Jeοffry Pyatt, ο οποίος επίσης έδωσε το «παρών», αναφερόμενος και στις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες που επεκτείνονται στη χώρα μας όπως η Marriott ή η Wyndham.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση των πρώτων στοιχείων από το συνέδριο, αναφέρθηκε ότι είχαν προγραμματισθεί για χθές 1.100 συναντήσεις b2b Ελλήνων επιχειρηματιών με Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου ASTA Destination Expo 2018 με παρουσιάσεις για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ