Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω οι Ι. Μ. του Ε., και Κ. Γ. του Γ., που εφέροντο ως υπαίτιοι του θανάτου, από τη χρήση ναρκωτικών, ενός νεαρού Ροδίτη.
Στην ίδια υπόθεση ενεπλάκη και ένας συγγενής του πρώτου, που έχει αποβιώσει.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε συγκεκριμένα ότι στις 14 Αυγούστου 2008 ο Α. Κ. του Κωνσταντίνου βρέθηκε νεκρός από άγνωστο στην ανάκριση άτομο σε παράδρομο της οδού Αισχύνης στη Ρόδο.
Από την διενεργηθείσα κύρια ανάκριση προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλετο σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ από την τοξικολογική εξέταση προέκυψε ότι είχε καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα οπιούχα και βενζοδιαζεπίνες.
Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, αφού πήρε από τη μητέρα του το ποσό των 250 ευρώ, και ενώ ήταν χρόνιος πολυχρήστης ναρκωτικών ουσιών, συνοδευόμενος από το φίλο του Γ. Κ., επίσης τοξικομανή, αναχώρησαν για την περιοχή της Μέγκαβλης στη Ρόδο προκειμένου να προμηθευτούν ηρωίνη για να κάνουν στη συνέχεια χρήση. Αφού πράγματι έκαναν χρήση, τις απογευματινές ώρες μετέβησαν στην οικία του Μ. Ν.. Εκεί ο Α.Κ., καθώς και οι Μ. Ν. και Γ. Κ. έκαναν χρήση ηρωίνης ενώ δεν προέκυψε αν ο επίσης παρευρισκόμενος Μ. Ι. έκανε και ο ίδιος χρήση.
Ο Α.Κ. εκτός από ηρωίνη είχε νωρίτερα καταναλώσει και χάπια Lexotanil. Κατά τη διάρκεια της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, ο Κ. Α., έχασε τις αισθήσεις του και ενόψει της καταστάσεως αυτής, ο μεν Γ. Κ. απεχώρησε από το σπίτι, οι δε Μ. Ν. και Μ. Ι. φέρονται να μετέφεραν τον αποβιώσαντα καθώς και το δίκυκλο όχημά του σε ερημική περιοχή σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Μ. Ν. στην Ανάληψη, όπου βρέθηκε αργότερα.
Από την ανάκριση δεν προέκυψε εάν ο Κ. Α. απεβίωσε εντός της οικίας του Μ. Ν. ή στην ερημική περιοχή, όπου βρέθηκε, έχοντας μεταφερθεί εκεί εν ζωή ακόμη.
Τα ανωτέρω αφηγήθηκε ο Μ. Ι. στον πατέρα του αποβιώσαντος, σε ανύποπτο χρόνο, ενώ στη συνέχεια, εξεταζόμενος ενώπιον της Αστυνομίας αλλά και του Ανακριτή ισχυρίστηκε ότι δεν τα είπε και ότι δεν εγνώριζε απολύτως τίποτα για το θάνατό του.
Ομοίως και οι συγκατηγορούμενοί του αρνήθηκαν ότι βρίσκονταν στην οικία του Μ. Ν. μαζί με τον αποβιώσαντα κάνοντας εκεί χρήση ηρωίνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ