Ειδήσεις

Κοροναϊός : «50 εκατομμύρια οι άνεργοι στον τουρισμό»

Τα ταξίδια παγκοσμίως μπορεί να μειωθούν κατά 25% λόγω του κοροναϊού το 2020, μειώνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας κατά 50 εκατομμύρια σε αριθμό.

Οι βασικές απώλειες

Η επιδημία του κοροναϊού θέτει σε κίνδυνο 50 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα, ενώ τα ταξίδια ενδέχεται να μειωθούν κατά ένα τέταρτο φέτος, καθώς η Ασία είναι η πιο επηρεασμένη ήπειρος, δήλωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού.

Η επιρροή αυτή θα εξαρτηθεί από το πόσο καιρό θα διαρκέσει η πανδημία και από το αν θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμη και με τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση για τα ταξίδια στην Ευρώπη, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της WTTC, Βιρτζίνια Μεσίνα, στο Reuters.  « Ορισμένα μέτρα δε βοηθούν και μπορούν να ωθήσουν τον έχουν ακόμη πιο σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο», δήλωσε αναφερόμενη στην απόφαση των ΗΠΑ.

Ισχυρίστηκε ότι αυτές οι πολιτικές είναι πολύ γενικές και δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικές για τον περιορισμό του ιού. Είπε επίσης ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να περιπλέξουν το ταξίδι των ιατρικών εμπειρογνωμόνων και την παράδοση ιατρικών ειδών.

Περίπου 850.000 άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε μήνα από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ισοδυναμεί με μηνιαία εισφορά 3.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική οικονομία, δήλωσε η Messina.

Από τις 50 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να χαθούν, περίπου 30 εκατομμύρια θα ήταν στην Ασία, επτά εκατομμύρια στην Ευρώπη, πέντε εκατομμύρια στην Αμερική και τα υπόλοιπα σε άλλες ηπείρους, σύμφωνα με σχετικά projects.

Το ισοδύναμο βρίσκεται σε απώλεια τριμήνου παγκόσμιων μετακινήσεων το 2020 και θα μπορούσε να οδηγήσει μια αντίστοιχη μείωση των θέσεων απασχόλησης μεταξύ 12% και 14%, δήλωσε ο WTTC, καλώντας επίσης τις κυβερνήσεις να καταργήσουν ή να απλουστεύσουν τις Visas όποτε αυτό είναι δυνατό, να μειώσουν τους φόρους ταξιδίων και να εισαγάγουν κίνητρα όταν η επιδημία είναι υπό έλεγχο.

Να ενθαρρυνθεί η ευελιξία στον τομέα, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να αναβάλουν και να μην ακυρώσουν τα σχέδιά τους. Σε έναν τομέα, οι αεροπορικές εταιρείες και τα κρουαζιερόπλοια επηρεάζονταν επί του παρόντος περισσότερο από τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, φτάνοντας το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας.

Πηγή: reuters.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου