Ειδήσεις

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ ξανά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου

Την ενόχληση της Άγκυρας για τα ξεκάθαρα μηνύματα της ελληνίδας προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηχούν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η Hurriyet που κατηγορεί την κ. Σακελλαροπούλου ότι συνεχίζει να προκαλεί ένταση λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει στις απαράδεκτες διεκδικήσεις και την επιθετική ρητορική της Τουκρίας.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει μπει τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο της Άγκυρας και μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος της.

Χθες η κ. Σακελλαροπούλου μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων, κάλεσε τις τουρκικές αρχές να μεταβάλουν την στάση τους έναντι της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και να εφαρμόσουν, χωρίς παρέκκλιση, όλα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάννης για τις μειονότητες.

Παράλληλα, η Πρόεδρος τόνισε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα στηρίζει πάντοτε τις άοκνες προσπάθειές τους για την ενίσχυση του ελληνισμού της Ίμβρου αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που διαχρονικά έχει υποστεί.

Πηγή: skai.gr

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.