Οταν το 2016, γονείς σε κάποια σχολεία αντιδρούσαν στην παρουσία παιδιών προσφύγων, φοβούμενοι, μεταξύ άλλων,  ότι φέρουν σοβαρές ασθένειες, ένας αστυνομικός είχε προκαλέσει αίσθηση γιατί ανάρτησε φωτογραφία που έπαιζε με προσφυγόπουλα και έγραφε: «υπάρχει θέμα μετάδοσης αγάπης, γέλιου, κεφιού, ανθρωπιάς».

Η φωτογραφία είχε γίνει viral, καθώς είχε αναδημοσιευτεί από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Ο ίδιος αστυνομικός, ο Φωτεινός Παγιαύλας έρχεται και πάλι στο φως της δημοσιότητας μέσα από μια διαδικτυακή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ αυτού και της λιμενικού Κατερίνας Πλακίδα, η οποία μάλιστα έφτασε και στη Δικαιοσύνη.

Οι απόψεις και η στάση του Φωτεινού Παγιαύλα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους πρόσφυγες, τη διαφορετικότητα φαίνεται πως όχι μόνο δεν βρίσκουν σύμφωνη την λιμενικό, αλλά και τη θυμώνουν, αφού σε ενδεικτική πρόσφατη ανάρτησή της αναφέρει πως ο αστυνομικός συχνάζει σε γκέι μπαρ εξαιτίας παλαιότερης συμμετοχής του στο Athens Pride.

Ο Φ. Παγιαύλας υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχε στο Athens Pride ως μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Απαντώντας με τη σειρά του στα σχόλια της Κ. Πλακίδα την χαρακτήρισε φασίστρια, ρατσίστρια και ομοφοβική.

Αυτή ήταν ως φαίνεται και η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι της λιμενικού και απάντησε με μήνυση.

tvxs.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ