Αθλητικά

Μεγάλος κίνδυνος για την ΕΠΣΔ!

Άσχημα είναι τα μαντάτα που έρχονται από την ΕΠΟ για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Δωδεκανήσου! Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η Ομοσπονδία, η Ένωση του νομού μας κινδυνεύει να υποστεί σοβαρές κυρώσεις αν μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου δεν αποκτήσει μια εκλεγμένη διοίκηση μέσω μιας νόμιμης γενικής συνέλευσης. Οι κυρώσεις αυτές θα έχουν να κάνουν με την μη αναγνώριση των πρωταθλημάτων και των πρωταθλητών αλλά και με την διακοπή της τακτικής επιχορήγησης! Αναλυτικά, το έγγραφο που βρίσκεται στα γραφεία της ΕΠΣ αναφέρει:
«Κύριε πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά και τις σχετικές προσφυγές σωματείων και υποψηφίων, η λειτουργία το δ.σ. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τις προβλέψεις του καταστατικού της ΕΠΟ και της ίδιας της Ένωσης (κεφ. ΙΙΙ «Οργάνωση – Λειτουργία, άρθρο 19: Όργανα, παρ. α, β, γ, δ, ε), στα οποία ρητώς προβλέπεται η μη αναγνώριση από την Ομοσπονδία των οργάνων των Ενώσεων – Μελών που δεν είναι εκλεγμένα ή διορισμένα, ακόμη και για προσωρινή περίοδο, σύμφωνα με τις διατάξεις των καταστατικών και των αποφάσεων τους. Οι εξελίξεις που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει, ήδη, αποφασιστεί η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή από το κυρίαρχο σώμα της γενικής συνέλευσης των σωματείων – μελών σας, νέων οργάνων διοίκησης της Ένωσης αλλά υφίσταται κωλυσιεργία με διάφορες διαδικαστικές πράξεις. Η ΕΠΟ είναι σε γνώση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και ανησυχεί βαθύτατα για την υφιστάμενη εκκρεμότητα στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Με βάση όλα τα παραπάνω σας γνωρίζουμε ότι η σημερινή κατάσταση στην διοίκηση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς συνιστά βαρύτατη παραβίαση των καταστατικών διατάξεων. Για τον λόγο αυτό σας καλούμε όπως έως τις 24 Ιανουαρίου 2014 έχετε επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες και έχετε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την διενέργεια εκλογών ενός ένα μήνα το αργότερο, δηλαδή έως τις 24 /2/14 για την ανάδειξη νέας, νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου και να ενημερώσετε σχετικώς τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Σε διαφορετική περίπτωση, το δ.σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα προβεί άμεσα στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που θα αφορούν στα πρωταθλήματα ευθύνης της (μη αναγνώριση των πρωταθλημάτων και των πρωταθλητών), στην αναστολή αναγνώρισης των διαιτητών και των παρατηρητών διαιτησίας των πινάκων των Εθνικών κατηγοριών και των παρατηρητών αγώνων και σε κάθε άλλη δραστηριότητα της ΕΠΣ (π.χ. τακτική επιχορήγηση). Παρακαλούμε για την άμεση ενεργοποίηση σας για την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων πλευρών προς το σκοπό διεξαγωγής των εκλογών με όλες τις νόμιμες διαδικασίες».
Υπενθυμίζεται πάντως ότι μετά τα πρόσφατα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα μέλη της πρώην παράταξης Μεϊμάρη, η οριστική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 27 Ιανουαρίου. Αν τα κερδίσουν αυτοί που τα κατέθεσαν, τότε τα πράγματα περιπλέκονται πολύ δεδομένου ότι εκ των πραγμάτων δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εκλογές στις ημερομηνίες που ζητάει η Ομοσπονδία. Η μόνη λύση, είναι είτε να γίνουν αποδεκτά από τα δικαστήριο τα ασφαλιστικά, είτε να αποσυρθούν πριν την ημερομηνία εκδίκασης τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου