ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ: Επιστολή – έκκληση του προέδρου της ΠΕΠΙΕΘ στο υπουργείο Ναυτιλίας για την απόσυρσή του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΑΟΣΝΗΣΟΣ

Ο πρό­ε­δρος της Πα­νελ­λή­νιας Ένω­σης Πλη­ρω­μά­των Ιδιω­τι­κών και Επαγ­γελ­μα­τι­κών Θα­λα­μη­γών Γιώρ­γος Βάλ­λης με επι­στο­λή προς το Υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας ζητά να απο­συρ­θεί το πλοίο ΣΑ­Ο­ΝΗ­ΣΟΣ, καθώς εξα­κο­λου­θεί να απο­τε­λεί κίν­δυ­νο για τους επι­βά­τες.

Το πλοίο ενε­πλά­κη σε άλλα δύο πε­ρι­στα­τι­κά την τε­λευ­ταία εβδο­μά­δα, ένα που τα­ξί­δε­ψε με ανοι­χτή την μπου­κα­πόρ­τα στη Λέρο και πριν λίγα 24ωρα όταν προ­σέ­κρου­σε στο λι­μά­νι της Πά­τμου.

Ο Γ. Βελ­λής ζητά να απο­συρ­θεί το εν λόγω πλοίο καθώς κρί­νε­ται ακα­τάλ­λη­λο για την ασφά­λεια των επι­βα­τών του.

«Με τη πα­ρού­σα επι­στο­λή θέ­λου­με να επι­ση­μά­νου­με ένα ζή­τη­μα υψί­στης ση­μα­σί­ας σχε­τι­κά με την ασφά­λεια των επι­βα­τών στα πλοία της ναυ­σι­πλο­ΐ­ας. Έχο­ντας ανα­φερ­θεί και στο πα­ρελ­θόν για το πλοίο γραμ­μής ΣΑ­Ο­ΝΗ­ΣΟΣ για τα προ­βλή­μα­τα που έχει και κα­λού­νται οι επι­βά­τες κάθε φορά να τα­ξι­δεύ­ουν με δική τους ευ­θύ­νη, επα­νερ­χό­μα­στε με βάση το πρό­σφα­το πε­ρι­στα­τι­κό όπου φαί­νε­ται να προ­σκρού­ει στο λι­μά­νι της Πά­τμου.

Πριν λίγες ημέ­ρες είχε τα­ξι­δέ­ψει με την μπου­κα­πόρ­τα ανοι­χτή προς Λέρο, χωρίς ευ­τυ­χώς να τραυ­μα­τι­στεί κα­νείς, ενώ το κα­λο­καί­ρι ενε­πλά­κη σε άλλα τρία πε­ρι­στα­τι­κά, με ένα εξ αυτών, λίγο έξω από την Φο­λέ­γαν­δρο, να προ­κα­λεί τον τραυ­μα­τι­σμό πέντε αν­θρώ­πων. Πα­ρα­κα­λού­με όπως λη­φθούν άμεσα τα μέτρα για την αντι­κα­τά­στα­ση του συ­γκε­κρι­μέ­νου πλοί­ου ώστε να δια­σφα­λί­σου­με την ασφά­λεια στις θα­λάσ­σιες με­τα­κι­νή­σεις» ανα­φέ­ρει στην επι­στο­λή του.

Πηγή: topontiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.