Τοπικές Ειδήσεις

«Εσπασε» χθες το φράγμα των 1.320.000 αφίξεων

Στους 1.320.000 ανέρχονται περίπου οι ξένοι επισκέπτες που υποδέχτηκε μέχρι και χθες η Ρόδος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ». Ο προορισμός πέτυχε ένα σημαντικό άθλο σε μία χρονιά που η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να θέτει πολλά εμπόδια και προκλήσεις. Για μία ακόμη φορά, η Ρόδος απέδειξε ότι αποτελεί ένα ώριμο προορισμό που ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις, οι οποίες όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική δραστηριότητα.
Και ενώ καταρρίφθηκε κάθε προσδοκώμενο ρεκόρ, η τουριστική σεζόν αναμένεται να συνεχισθεί με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις και κρατήσεις για την περίοδο έως και τα μέσα Νοεμβρίου!
Βέβαια η σημαντική αυτή πρωτιά της Ρόδου, αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες και στις «θυσίες» των επαγγελματιών του κλάδου. Των ανθρώπων που συνετέλεσαν με τον επαγγελματισμό τους να συμπεριλαμβάνεται η Ρόδος στους τρεις δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της φετινής σεζόν.
Η ΕΞΡ, όπως επισημάνθηκε και στην ετήσια γενική συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, θέτει ως αναγκαία μέτρα στήριξης από το κράτος τη μείωση του ΦΠΑ της φιλοξενίας στο κατώτατο επίπεδο, ώστε τα ξενοδοχεία της Ελλάδας να αντέξουν στον σκληρό ανταγωνισμό που αναμένεται στην επόμενη σεζόν, τη μείωση του εργατικού κόστους, με διατήρηση και στο επόμενο έτος των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών, διότι και οι ξενοδόχοι προχώρησαν σε υπογραφή σύμβασης εργασίας με αυξήσεις μισθών και του τιμολογίου ηλεκτρισμού σε επίπεδα που ισχύει για το βιομηχανικό τιμολόγιο.
«Το αποτέλεσμα αυτό, είναι εν μέρει απόρροια και της περσινής χρονιάς κατά την οποία τα ξενοδοχεία που λειτούργησαν γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν θα έχουν περιθώριο κερδοφορίας. Έθεσαν όμως τις βάσεις για την καλύτερη πορεία της φετινής σεζόν και κυρίως στο τρίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.
Από εκεί κι έπειτα, οι προσφορές που έδωσαν τα ξενοδοχεία, λειτούργησαν θετικά ενώ και η καλή εικόνα του προορισμού, η αξιοπιστία του, συνέβαλαν στην αύξηση των τουριστικών ροών», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού και Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ), Αλέξανδρος Πασσάλης και συμπλήρωσε ότι ο Οκτώβριος αποτελεί την «ευχάριστη έκπληξη» της σεζόν με ισχυρή ζήτηση από αγορές, όπως η Γερμανία και η Αγγλία. «Οπωσδήποτε ο Οκτώβριος θα κλείσει ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να συνεχισθεί η κίνηση και για κάποιες μέρες του Νοέμβρη. Το σημαντικότερό όμως είναι ότι έχουν μπει οι βάσεις για ένα ελπιδοφόρο 2022», είπε ο κ. Πασσάλης.

Η συνταγή της «επιτυχίας»
Ενότητα, ποιότητα-επαγγελματισμός, ασφάλεια και προσιτή τιμή, αποτελούν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργο Ματσίγκο το τετράπτυχο της επιτυχίας.
Παρόλα αυτά, απαιτούνται μέτρα στήριξης του ξενοδοχειακού κλάδου. «Ο αριθμός των τουριστικών αφίξεων αποδεικνύει ότι η Ρόδος δεν είναι απλά ένας εμβληματικός τουριστικός προορισμός αλλά και ένας οργανωμένος τουριστικός προορισμός. Υπήρξε ενότητα και συνεργασία, στοχεύσαμε στην ποιότητα και στην ασφάλεια και στην προσιτή τιμή.
Και όλα αυτά συνετέλεσαν στο καλό αποτέλεσμα. Βέβαια είναι δεδομένη η ανάγκη στήριξης του κλάδου μας, ακριβώς επειδή το θετικό αποτέλεσμα ήλθε λόγω της προσιτής τιμής από τις προσφορές των ξενοδόχων. Ναι μεν δουλέψαμε αλλά τα έσοδα ανά ξενοδοχείο δεν κυμάνθηκαν στα προσδοκώμενα επίπεδα», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου