Να κινητοποιηθεί το υπουργείο Υγείας για να εξασφαλίσει μια μικρότερη τιμή από το αμερικάνικο νοσοκομείο ζητά ο πατέρας του Παναγιώτη – Ραφαήλ. Μέσα σε λίγες μέρες έχει συγκεντρωθεί 1,5 εκ. ευρώ για τη θεραπεία του παιδιού στις ΗΠΑ

«Αν δεν θέλουν να στείλουν το παιδί στην Αμερική, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο και να διαπραγματευτούν μια μικρότερη τιμή». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει στο ethnos.gr ο Γιώργος Γλωσσιώτης, ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, το email με το οποίο του γνωστοποιήθηκε και επίσημα η απόρριψη της αίτησης του από τον ΕΟΠΥΥ.

«Το έγγραφο λέει ότι από τη στιγμή που δεν προσκομίζεται κάποιο νέο επιστημονικό στοιχείο, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο πρέπει να επιμείνει στην αρχική απόφαση του για απόρριψη της αίτησης μας», λέει ο κ. Γλωσσιώτης. «Ωστόσο η πορεία της υγείας του παιδιού από την Κύπρο δείχνει ότι η θεραπεία μπορεί να σώσει τη ζωή του Παναγιώτη» συμπληρώνει.

Ο κ. Γλωσσιώτης βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με την οικογένεια του παιδιού από την Κύπρο που βρίσκεται ήδη στην Αμερική και κάνει την θεραπεία, την οποία δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, μετά την εισήγηση του ΑΥΣ. Όπως λέει, τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. «Το παιδί είναι ήδη πολύ καλύτερα και αυτό μας δείχνει ότι η θεραπεία αποδίδει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το αποδέχονται στην Ελλάδα».

Ο πατέρας του Παναγιώτη – Ραφαήλ είναι αποφασισμένος να κάνει το ταξίδι στην Αμερική και ήδη έχει τη στήριξη χιλιάδων πολιτών που τον βοηθούν οικονομικά. «Αν συνεχίσουμε να δεχόμαστε την αγάπη του κόσμου, δεν θα χρειαστούμε οικονομική βοήθεια. Μέσα σε λίγες μέρες έχει συγκεντρωθεί περίπου 1,5 εκ. ευρώ. Με αυτό το ρυθμό θα μπορούμε σε λίγο να φύγουμε» τονίζει, προσθέτοντας ότι η θεραπεία που γίνεται στην Ελλάδα κρατάει το παιδί στη ζωή, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τεράστια. «Κάθε βράδυ μένω ξύπνιος για να του γυρίζω πλευρό την ώρα που κοιμάται. Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ δεν μπορεί να μείνει καθιστός για περισσότερα από λίγα λεπτά, ενώ έχει και αναπνευστικά προβλήματα. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε καλά».

Απρόσμενος σύμμαχος της οικογένειας του Παναγιώτη – Ραφαήλ είναι και ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα για τη θεραπεία στην Αμερική. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γλωσσιώτης ετοιμάζεται να κάνει τη δεύτερη και τελευταία ένσταση. «Το υπουργείο Υγείας μπορεί τουλάχιστον να προσπαθήσει να πάρει μια καλύτερη τιμή από το νοσοκομείο. Το κόστος, το οποίο θα κυμανθεί από 3,5 εκ. έως 4,5 εκ. ευρώ είναι μεγάλο, όση βοήθεια κι αν μας δώσει ο κόσμος».

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ