Τον γύρο της Ελλάδας, μέσω των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών ΜΜΕ έκανε, η είδηση πως οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ρόδου Παναγιώτης Ξουρής και Δημήτρης Ζουρούδης, κλήθηκαν να παραλάβουν μια ετοιμόγεννη μητέρα από το σπίτι της, για να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όμως ο μπέμπης, όπως φαίνεται, βιαζόταν… και τελικά η γυναίκα γέννησε στο σπίτι της με την βοήθεια των διασωστών.
Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη της Ρόδου, και η είδηση έγινε γνωστή, μέσω του ιστότοπου http://diasostesrodou.blogspot.com, τον οποίον διαχειρίζεται ο κ. Παναγιώτης Σπανός, διασώστης και ο ίδιος.
Η αναμετάδοση της είδησης έγινε με ταχύτατους ρυθμούς και χθες αναδείχθηκε σε ένα από τα δημοφιλή θέματα στα αθηναϊκά κανάλια και όχι μόνο.
Ειδικότερα, ο κ. Π. Σπανός ανέφερε στην ανάρτησή του:
Κλήση για τοκετό ετοιμόγεννης γυναίκας δέχθηκε σήμερα (σ.σ. Σάββατο 13/10) το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Ρόδου με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η υπηρεσία ώστε να συνδράμει στην ασφαλέστερη διαδικασία της γέννας και τη μεταφορά μητέρας και παιδιού στο νοσοκομείο. Κατά την έλευση του πληρώματος στο σπίτι ο τοκετός βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη και οι Διασώστες ακολουθώντας τα πρωτόκολλα και στηριζόμενοι στην εκπαίδευσή τους συνετέλεσαν στην ασφαλή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας. Το αγοράκι παραδόθηκε υγιέστατο στην παιδιατρική. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου αποτελούταν από τους Διασώστες Παναγιώτη Ξουρή και Δημήτρη Ζουρούδη».
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής κ. Ντίνα Μαχαιρίδη με την οποία επικοινώνησε η “δ”, το αγοράκι χαίρει άκρας υγείας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ