Ως εξαιρετική πρωτοβουλία χαρακτήρισε τις προσπάθειες, για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη Ρόδο, ο τέως υπουργός τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
«Πρόκειται για μια τεράστια αγορά, είπε, εκατομμυρίων συνταξιούχων Ευρωπαίων, που επιλέγουν την περίοδο του χειμώνα για τις διακοπές τους».
Ανέφερε ότι το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί, προσεγγίζοντας και άλλες χώρες, αρκεί να υπάρχουν οι υποδομές για τη φιλοξενία τους.
«Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας μπορούν να γοητεύσουν τους τουρίστες, δήλωσε ο κ. Νικητιάδης, απαιτείται όμως να υπάρχει και τουριστική αγορά».
Τα εύσημα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο τέως υπουργός τα έδωσε στον πρώην διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπη Παλογιαννίδη, ο οποίος εργάστηκε για το θέμα αυτό από το 2012.
«Είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά, είπε, ότι ήταν ο άνθρωπος που ασχολήθηκε με την υπόθεση του χειμερινού τουρισμού, καθώς είχαμε αρκετές συναντήσεις για το θέμα αυτό όταν ήμουν στο υπουργείο».
Ο κ. Νικητιάδης άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές εναντίον του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αναφορικά με την προσπάθεια να καρπωθεί την επιτυχία της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, λέγοντας ότι ο καθένας μπορεί να διεκδικεί στεφάνους δόξας.
«Το καλό, τόνισε, το διεκδικούν πολλοί. Στο κακό εξαφανίζονται».

ert.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ