Ειδήσεις

Επιτυχημένη η ημερίδα με θέμα : « Η Κάρπαθος πρέπει να αναδείξει την μοναδικότητά της»

Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και διάθεσης για συνεργασία και δουλειά   πραγματοποιήθηκε χθες 15/10 η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε ο  Δήμος Καρπάθου σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου και με την Ένωση Ξενοδόχων με θέμα: «Στατιστικά Στοιχεία Τουριστικής Σεζόν 2014 και Παρουσίαση Προγράμματος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης για το έτος 2015 ».
Η ημερίδα ήταν επιτυχής αφενός γιατί υπήρξε η ενθαρρυντική συμμετοχή των  επαγγελματιών και των  φορέων που έχουν σχέση με τον Τουρισμό  και αφετέρου  γιατί ετέθησαν  από τους ίδιους αρκετά  ερωτήματα  και διαπιστώσεις που έδωσαν το έναυσμα  να δοθεί η υπόσχεση από τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.
Αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν 2014  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής  και Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου  κ. Μανώλης Κρητσιώτης υπογράμμισε τη σημαντική αύξηση  του τουριστικού ρεύματος από Ολλανδία , Αυστρία, Γερμανία, χωρίς να έχει παρατηρηθεί αύξηση των κλινών.  Από την άλλη η μείωση της τουριστικής κίνησης από Νορβηγία και Σλοβακία και τα αίτια αυτής είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει την τουριστική επιτροπή κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Αναφορικά με τις προγραμματισμένες δράσεις της Επιτροπής Τουριστική Προβολής  και Ανάπτυξης ο κ. Κρητσιώτης επισήμανε ότι  θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες  για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Καρπάθου, της ταυτότητάς της,  του πολιτισμού της, της λαογραφίας της, του φυσικού περιβάλλοντος, της τοπικής κουζίνας της, των αρχαιολογικών της χώρων. Στόχος θα είναι η ενδυνάμωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η συμμετοχή του Δήμου σε ειδικές θεματικές εκθέσεις.  Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καρπάθου θα συμμετάσχει στη   Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISΜ EXPO ( 5- 7/12) που   θα προβάλλει  δυναμικά όλα τα είδη κλασσικού και εναλλακτικού τουρισμού ενώ ήδη έχει γίνει προγραμματισμός και για συμμετοχή στις ακόλουθες διεθνείς εκθέσεις :
ΑΥΣΤΡΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
ΟΥΤΡΕΧΤΗ
ΒΑΡΣΟΒΙΑ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Επίσης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού  της Επιτροπής   Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου ανακοινώθηκαν οι παρακάτω στόχοι:
Η  δημιουργία  μίας   σειράς  περίπου δέκα(10) θεματικών βίντεο για το νησί της Καρπάθου.
Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών  τουρισμού.
Ο καθαρισμός, η σήμανση και η χαρτογράφηση των παλιών και νέων μονοπατιών .
Επιστροφή των  Αγώνων Ιστιοσανίδας. στην Κάρπαθο.
Σεμινάρια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών τουρισμού
Αναπαλαίωση και λειτουργία ανεμόμυλων και παλαιών ελαιοτριβείων
Δημιουργία  ενός διαφημιστικού portal.
Επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Εν κατακλείδι,  αξίζει να σημειωθεί ότι τέλος Δεκεμβρίου 2014 το γερμανόφωνο ελληνικό περιοδικό « ΝΕΑ ΦΩΝΗ»  θα φιλοξενήσει στο σύνολο της ύλης του  ένα αφιέρωμα για την Κάρπαθο  και θα δοθούν 2 500 αντίτυπα  στον Δήμο Καρπάθου για δωρεάν διανομή σε τουριστικές εκθέσεις της Κεντρικής Ευρώπης από το περίπτερο της Καρπάθου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου