ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα της Δευτέρας η δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες πολιτικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

 του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ηδιαβίβαση της δικογραφίας θα ανακοινωθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη το πρωί και μόνο τότε θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες και οι εμπλεκόμενοι.

Η αξιολόγηση του υλικού είναι και αυτή η οποία θα κρίνει τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι.

Μεταξύ αυτών η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής ή επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και το ενδεχόμενο η κοινοβουλευτική  πλειοψηφία να αναμένει εμπλουτισμό της υπόθεσης με νέα στοιχεία μέχρις ότου αποφασίσει να διερευνήσει τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτή.

Όπως άλλωστε έγραψε την Κυριακή η Realnews πίεση χρόνου για λόγους παραγραφής δεν υφίσταται καθώς με βάση το Σύνταγμα και τις ισχύουσες διατάξεις η αποσβεστική προθεσμία της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα συγκεκριμένα αδικήματα εκπνέει τον Οκτώβριο του 2021.

πηγή real.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.