Ειδήσεις

Εδωσε χθες το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Γιώργος Χατζημάρκος

Δέσμευση ότι θα δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες του πολύ σκληρά προκειμένου να περάσουν στην εποχή της ανάπτυξης και της ευημερίας τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, ανέλαβε χθες, σε συνέντευξή τύπου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Συνεπικουρούμενος από τους αντιπεριφερειάρχες ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, στη διάρκεια της πενταετούς θητείας, που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου.
Αιχμηρός ήταν ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφερόμενος στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, καθώς τόνισε, ότι για το χθες δεν θα δαπανηθεί περισσότερος χρόνος από όσος πρέπει, αλλά δεν θα δοθεί και ασυλία.
Με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο αλλά και την επίσκεψη των Ελλήνων Διεθνολόγων στο Καστελόριζο, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για το συγκεκριμένο νησί, που βρίσκεται σε θέση κομβικής σημασίας και αργότερα θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της χώρας.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του.
«Ουσιαστικά αναφερόμαστε στην έναρξη παραγωγής έργου από μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει γνώση, εμπειρία, φρεσκάδα, ικανότητες και όρεξη για δουλειά. Όλα αυτά μαζί με ένα πολύ καλοδουλεμένο σχέδιο. Στην έναρξη πάντα μιας θητείας βλέπει κανείς τι έχει παραλάβει. Αποφασίσαμε να κοιτάξουμε το αύριο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δαπανήσουμε πάνω από 5% της ενέργειάς μας για το τι έχει γίνει στο παρελθόν και για να μάθει η κοινωνία τι έγινε. Το ποσοστό στο οποίο αναφέρθηκα, όμως, δεν δίνει ασυλία και ούτε σκεπάζει και συγκαλύπτει τίποτε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που στη συνέχεια παρουσίασε τους συνεργάτες του και συγκεκριμένα τους δύο χωρικούς αντιπεριφερειάρχες (νομάρχες) Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ.κ. Χαράλαμπο Κόκκινο και Γιώργο Λεονταρίτη και τους θεματικούς αντιπεριφεριάρχες κ.κ. Μάρκο Δαδάο, Στέλιο Μπρίγκο, Μαριέττα Παπαβασιλείου, Φιλήμωνα Ζαννετίδη, Γιάννη Φλεβάρη και Ηλία Ζωγραφίδη.
«Όλοι μαζί με τους εντεταλμένους περιφεριακούς συμβούλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ξεκινάμε μια πορεία, όπως την έχουμε περιγράψει, στην πιο δύσκολη περίοδο και στην πιο δύσκολη Περιφέρεια. Το διακύβευμά μας είναι υπερ-τοπικό. Τα θέματα για τα οποία δίνει αγώνα η χώρα είναι συγκεκριμένα και σχετίζονται με τον τουρισμό, την προσέλκυση επενδύσεων, και την αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα. Όλα αυτά τα πεδία απαντώνται μόνο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σε αυτήν την περιοχή, που ακόμη αποτελεί ζητούμενο η εδαφική συνέχεια και η σύγκλιση μεταξύ πολλών ταχυτήτων, στοίχημα είναι η ενοποίηση του χώρου σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Το σχέδιο είναι μεγάλο και φιλόδοξο και απαιτεί πολλή δουλειά», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος που αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
«Δεν θα τεθούν προς συζήτηση τα ζητήματα που θέλουμε. Ακόμη είμαστε σε φάση που κτίζουμε τη διοικητική δομή της Περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και συμπλήρωσε πως οι συνεργάτες του ξεκινούν ένα πολύ σκληρό αγώνα για να νοικοκυρέψουν μια πολύ μεγάλη Περιφέρεια, που λειτουργούσε χωρίς κανόνες.
«Θα βάλουν οι συνεργάτες τις μηχανές μπροστά για την παραγωγή του έργου με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία περιέγραψαν προεκλογικά και τους χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητες», τόνισε ο περιφερειάρχης.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος για το Καστελόριζο με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του (σημ.: βλέπε επ’ αυτού και σελ. 33).
«Πριν λίγες ημέρες ήμασταν στο Καστελόριζο για να τιμήσουμε την επέτειο απελευθέρωσής του. Για πρώτη φορά 40 Έλληνες διεθνολόγοι, δηλαδή η ελίτ της επιστημονικής κοινότητας, μελετητές του Διεθνούς Δικαίου, συνεδρίασαν εκεί. Είδαν την περιοχή που μελετούν και να μετρήσουν την απόσταση με τη γειτονική χώρα. Είδαν τι σημαίνει το νησί εθνικά, κυριαρχικά και σε επίπεδο ΑΟΖ. Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Μεγίστη θα είναι σε ιδιαίτερη θέση. Το αναφέρω από τώρα για να μην παρεξηγηθώ αργότερα με άλλα. Θα κάνουμε διάκριση και δεν θα είμαστε αντικειμενικοί με την καλή έννοια, για το συγκεκριμένο νησί. Στο Καστελόριζο θα κριθούν τα επόμενα χρόνια πράγματα που σχετίζονται με την ιστορία, το DNA, τους προγόνους, τα δικαιώματα και το μέλλον μας. Πρέπει να είμαστε συνεπείς και σταθερά παρόντες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Μετά τη λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Μαίου αναλαμβάνουμε με αίσθημα ευθύνης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είμαι βέβαιος πως με την ηγεσία του κ. Γιώργου Χατζημάρκου και με συλλογική δουλειά οι αντιπεριφερειάρχες, οι έπαρχοι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας, θα κατορθώσουν να παράγουν το προσδοκώμενο έργο προς όφελος της κοινωνίας. Προέρχομαι από τις Κυκλάδες. Αισθάνομαι αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου γιατί κάθε νησί είναι μέσα στην καρδιά μου», δήλωσε ο χωρικός αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ευχήθηκε, η συνύπαρξη με τις άλλες παρατάξεις στο περιφεριακό συμβούλιο να χαρακτηριστεί από πολιτικό πολιτισμό.
«Με αίσθημα ευθύνης στέκομαι απέναντι σε μια κοινωνία με βαριά καθημερινότητα και στους πολίτες. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη μάχη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα. Το χθες δεν μας δεσμεύει να κτίσουμε, όπως θέλουμε, το αύριο. Αυτό πρέπει να είναι πολύ διαφορετικό από το χθες και το μίζερο σήμερα που βιώνουμε. Καλούμαστε να υλοποιήσουμε ενέργειες που θα έχουν όφελος για την κοινωνία μακριά από το παρελθόν που είχε αναλωθεί στις δημόσιες σχέσεις, στην ωραιοποίηση των πάντων και στο κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί. Δεν ζούμε στην εποχή του «Μαυρογιαλούρου» αλλά στην εποχή των έργων και της αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και συμπλήρωσε πως σύντομα η κοινωνία θα μάθει ποιοί ασχολούνται με συνέπεια για την επίλυση των προβλημάτων και ποιοι τα άφησαν να συσσωρευθούν.
«Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ξεκινάμε από σήμερα την πορεία μας προκειμένου να λύσουμε προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες του Αιγαίου. Θα καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να ζωντανέψει ξανά ο πρωτογενής τομέας και να δώσουμε ταυτότητα στα τοπικά μας προϊόντα. Στόχος είναι η διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό», δήλωσε ο αντιπεριφειάρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης.
«Θα προχωρήσουμε βασιζόμενοι στην αλήθεια. Θα δούμε τα πράγματα με βάση τις αρχές που έχουμε εμπεδώσει. Εμπνευστής του σχεδίου είναι ο περιφερειάρχης, που φρόντισε να καταδείξει πως το σχέδιο Κ2 που εγκρίθηκε από το λαό του Νοτίου Αιγαίου γίνεται πράξη. Πριν λίγες ημέρες ήταν στην Κέα και προχθές στο Καστελόριζο για να δείξει πως το Αιγαίο είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό πεδίο της χώρας», δήλωσε ο αντιπεριφειάρχης Βιομηχανίας κ. Γιάννης Φλεβάρης.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την τιμή και τη δυνατότητα που μου έδωσε να ασχοληθώ με θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική μέριμνα. Ευχαριστώ και τους πολίτες που με έφεραν εδώ. Πιστεύω πως η ομάδα μας έχει να κάνει πολλά. Όπλο της πολιτικής μας είναι η αλήθεια. Στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος. Η ΤΑ υπάρχει για να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί», δήλωσε ο αντιπεριφειάρχης, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής μέριμνας, κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.
«Το αίσθημα ευθύνης είναι τεράστιο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και τεράστια προβλήματα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το Αιγαίο ώστε να δει ο κόσμος τι υπάρχει στους δύο νομούς. Θα το κάνουμε χωρίς σπατάλες και χωρίς να δημιουργούμε ψεύτικες εντυπώσεις. Μέσα από τις συνεργασίες θα αναδείξουμε αυτό που έχουμε», δήλωσε η αντιπεριφειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.
«Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη που εμπιστεύθηκε ένα νέο άνθρωπο για να ασχοληθεί με ζητήματα πολιτισμού. Πρέπει να αναδείξουμε όσα έχουν όλα τα νησιά μας σε συνδυασμό με την τουριστική πολιτική», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στ. Μπρίγκος.
«Δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει γιατί έρχομαι από τις Κυκλάδες αφού η μητέρα μου κατάγεται από την Κάσο. Θα είμαι τελευταίος που θα κατηγορηθώ ότι μερολήπτισα υπέρ της μιας ή της άλλης ενότητας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε ούτε και να αδικήσουμε κανένα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Μάρκος Δαδάος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου