Σε 60 τρις δολάρια υπολογίζεται το παγκόσμιο δημόσιο χρέος, με τις ΗΠΑ να κρατούν το μεγαλύτερο ποσοστό του με 29,05% και την μικρή Ελλάδα να κατέχει ένα ποσοστό της τάξης του 0,71%. Παρολ’αυτά το ελληνικό δημόσιο χρέος χαρακτηρίζεται ως το δεύτερο πιο επενδυτικά επικίνδυνο σε παγκόσμια κλίμακα, μετά από αυτό της Βενεζουέλας.

Όπως φαίνεται στο γράφημα της ιστοσελίδας Visual Capitalist, η οποία αποτυπώνει σε infographics τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα της ειδησεογραφίας, το μεγαλύτερο χρέος των σχεδόν 60 τρισεκατομμυρίων, κατέχουν οι ΗΠΑ με ποσοστό που αγγίζει το 29.05% του γενικού συνόλου. Δεύτερη είναι η Ιαπωνία που το ποσοστό της να αγγίζει σχεδόν το 20% ενώ στη τρίτη θέση με 6,25% είναι η Κίνα. Μεγάλο είναι το πρόβλημα στην Ευρώπη όπως αποτυπώνεται στο γράφημα, καθώς 7 από τις 15 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος προέρχονται από τη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα τα στοιχεία προέρχονται από το ΔΝΤ και αποτυπώνουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνει τα νοικοκυριά ή το εταιρικό χρέος.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ