Αθλητικά

Με πολλούς μαθητές και φέτος η Historica!

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος Ρόδου απέστειλε το παρακάτω έγγραφο στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την 4η Historica. Αναλυτικά: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 24 έως 30 Οκτωβρίου 2022 διοργανώνουμε την έκθεση παλαιών ποδηλάτων με την επωνυμία «Historica» στο Μουσείο Νεοελληνικής ιστορίας (Νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου). Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει ποδήλατα, φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν τις δεκαετίες του 1950-1960-1970-1980 σε αγώνες και ποδήλατα άλλων εποχών.
Τις προηγούμενες χρονιές μας επισκέφτηκαν αρκετά σχολεία της Ρόδου και οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στα σεμινάρια της Τροχαίας Ρόδου για την κυκλοφοριακή αγωγή και του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων για το εκπαιδευτικό-περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα το ποδήλατο. Για το 2022 και τη νέα σχολική χρονιά αποφασίσαμε να εντάξουμε στις εκδηλώσεις της «Historica» μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου από τις 16:30 πίσω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα διοργανώσουμε μια ανοικτή ποδηλατική γιορτή για παιδιά. Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων της Ρόδου ότι οι μαθητές μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση «Historica» από τη Δευτέρα 24/10/2022 μέχρι και την Πέμπτη 27/10/2022 και ώρες 09:00 έως 14:00 προκειμένου να ενημερωθούν γι’ αυτή την ιστορική πτυχή του αθλητισμού της Ρόδου. Θα προηγηθεί ενημερωτικό email λίγες μέρες νωρίτερα, με τις σχετικές φόρμες δήλωσης συμμετοχής, από το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων.
Εκτός από την ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από εκπρόσωπο μας, θα παρίσταται εκπρόσωπος της Τροχαίας Ρόδου και ο προϊστάμενος του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων κ. Συργιάννης Χάρης για να ξεναγήσουν και να ενημερώσουν τους μαθητές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και για την αειφορική αξία του ποδηλάτου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 29/10/2022 από τις 09:00 έως 15:00 για όσους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς θα ήθελαν να την επισκεφτούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου