Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Η. Καραβόλια

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στον ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Ηλία Καραβόλια, που τέθηκε σε δυσμένεια από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, εξέφρασε, με τον πλέον απόλυτο τρόπο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.
Με απόφαση, που ελήφθη μάλιστα μόλις πρόσφατα, στον κ. Καραβόλια ανατέθηκαν και νέα εξαιρετικά σοβαρά καθήκοντα.
Πιο συγκεκριμένα, πέραν των μέχρι σήμερα καθηκόντων του, που αφορούν στην παρακολούθηση και επίβλεψη του έργου της επιτροπής για τη συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων της περιουσίας της Π.Ε. Δωδεκάνησου, του ανατέθηκε και η παρακολούθηση και αποτύπωση μέτρων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη νησιωτικότητα, και την επεξεργασία στοιχείων για τη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με ζητήματα νησιωτικότητας, τουριστικής ανάπτυξης και περιφερειακής πολιτικής.
Ο κ. Καραβόλιας μετά και την νέα απόφαση του Περιφερειάρχη αναλαμβάνει την τεκμηρίωση των θέσεων της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση των θεμάτων νησιωτικής πολιτικής.
‘Ηδη σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ετοιμάζει πλήρη φάκελο για να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αξιώσει την απένταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τις περιφέρειες του Στόχου 1, εκείνες δηλαδή, που θεωρούνται οικονομικά εύρωστες, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από σημαντικά προγράμματα χρηματοδότησης.
Ταυτόχρονα όμως ο Περιφερειάρχης ανοίγει μέτωπο με τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης, που πρωτοστάτησαν για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα και ετοιμάζει έγγραφο με το οποίο θα ζητείται σε πρώτη φάση από το Υπουργείο Οικονομικών να του δοθούν οι δείκτες εισπραξιμότητας του ΦΠΑ από τις συγκεκριμένες περιφέρειες.
Στο μεταξύ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις του κ. Καραβόλια, στα όσα του απέδωσε με έγγραφό του, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ο κ. Κόκκινος.
Σε επιστολή του κ. Καραβόλια συγκεκριμένα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου αναφέρονται τα εξής:
«Διαβάζοντας στην εφημερίδα ‘Δημοκρατική της Ρόδου’ στις 14-7-2015 την επιστολή που σας απέστειλε 10-7-2015 ο κος Κόκκινος, αναφερόμενος στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, καθότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, παραθέτει επιχειρήματα, που προσβάλλουν την προσωπικότητάμου.
Κατ αρχήν ουδέποτε μετά τις 2/6/2015 ο κος Κόκκινος με αναζήτησε, όπως ισχυρίζεται- και μάλιστα επικαλείται ‘τηλεφωνικές κλήσεις’ που μου έκανε και εγώ δεν απαντούσα! Τουναντίον εγώ είμαι αυτός που επιδίωξα την συνάντηση μαζί του.
Τώρα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ζητώ ο κος Αντιπεριφερειάρχης να εξηγήσει συγκεκριμένα:
­
– ποιά είναι ακριβώς εκείνα τα καθήκοντα τα οποία μου ανέθετε και εγώ δεν ανταποκρίθηκα πλήρως, καθ’ όλη την διάρκεια της ‘ελλιπούς θητείας’(!) μου, όπως την χαρακτηρίζει, και ποιές είναι οι εκκρεμότητες που αναφέρεται ότι δήθεν άφησα!
– πότε ακριβώς του επικαλέστηκα προσωπικά προβλήματα (!) και έλειψα από τα καθήκοντά μου.
– πότε με αναζήτησε ,τόσο εντός όσο και εκτός ωραρίου γραφείου, όπως πχ. βραδινές ώρες και Σαββατοκύριακα, και εγώ δεν του απάντησα και δεν ανταποκρίθηκα !
– για ποιά δικαιολογητικά υγείας αναφέρεται, όταν λέει ότι τα ‘προσκόμιζα’ στην υπηρεσία, καθ’ ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι την μοναδική περίοδο που είχα πρόβλημα υγείας (σημ: μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο από την Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Ρόδου) είχα πάρει ολιγοήμερη άδεια από θεράποντα ιατρό (σημ: κατέχω το ανάλογο πιστοποιητικό) και παρ’ όλα αυτά γύρισα νωρίτερα στο γραφείο. Ανέφερα δε στον κο Κόκκινο ότι έχω το ιατρικό πιστοποιητικό και ο ίδιος μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται να το καταθέσω στην υπηρεσία!
Όσον αφορά την παρουσία μου σε τηλεοπτικό κανάλι γνώριζε πολύ καλά από το ξεκίνημα της συνεργασίας μας ότι αυτή αφορούσε απογευματινές και βραδινές ώρες, και δεν επηρέαζε ούτε κατ’ ελάχιστο τα καθήκοντά μου στην Περιφέρεια, και μάλιστα μου δήλωσε εξ αρχής ότι δεν έχει πρόβλημα !
Θυμίζω στον κο Κόκκινο ότι με την υπ’ αρ. 161/12-1-2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου παρακολουθώ και επιβλέπω το έργο της επιτροπής για την συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων της περιουσίας της Π.Ε. Δωδεκανήσου, έργο το οποίο ουδέποτε εμπόδιζε την πλήρη άσκηση των καθηκόντων που μου ανέθετε ο κος Αντιπεριφερειάρχης.
Επίσης, με την υπ αρ 4825/7-7-2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου παρακολουθώ και επεξεργάζομαι στοιχεία για την προώθηση θεμάτων νησιωτικότητας, τουριστικής ανάπτυξης και περιφερειακής πολιτικής για αποτύπωση θέσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Τούτων δοθέντων – και δεδομένου ότι θίγεται η προσωπικότητά μου και προσβάλλεται ο χαρακτήρας μου και η επαγγελματική μου ακεραιότητα – δηλώνω ότι για να τα υπερασπιστώ, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Με εκτίμηση,
Ηλίας Σ. Καραβόλιας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου