Ειδήσεις

Επιφυλάξεις ΕΣΕΕ για την “εργαλειοθήκη” ΟΟΣΑ

Διατηρεί ο εμπορικός κόσμος τις ενστάσεις του ως προς τις ρυθμίσεις της “εργαλειοθήκης” του ΟΟΣΑ για τη λειτουργία της αγοράς, θεωρεί ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι δευτερεύουσας σημασίας καθώς προέχει “να συνεχίσει να υπάρχει ελληνικό εμπόριο και μικρομεσαία επιχείρηση μετά τα φορομπηχτικά μέτρα”.
“Εάν το ψωμί, το γάλα, τα φαρμακεία και οι Κυριακές είναι οι βασικές “μεταρρυθμίσεις” που θα σώσουν την Ελλάδα, θα τις διαχειριστούμε ανάλογα. Στόχος μας είναι να ανοίξουν πρώτα οι Τράπεζες τις καθημερινές και για το άνοιγμα των Κυριακών, στην ΕΣΕΕ δεν αλλάζουμε θέση, αλλά σίγουρα θα αλλάξουμε τακτική αντιμετώπισης του θέματος, όπως πρέπει και όταν πρέπει”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
“Ως προς την εμμονή της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, προσθέτει ο κ. Κορκίδης, πρέπει αφενός να δούμε τη τελική διατύπωση της εργαλειοθήκης στη νομοθέτησή της και αφετέρου την απόφαση του ΣτΕ. Δεν φοβόμαστε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που δημιουργούνται, αλλά πιστεύω ότι η ίδια η αγορά θα αυτορυθμιστεί, όπως άλλωστε έκανε πολλάκις στο παρελθόν στο θέμα των Κυριακών”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου