Ρεπορτάζ

Αφέθηκε ελεύθερος με όρους κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία εις βάρος του

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, ο S. P. του P., που ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών και συνελήφθη με ένταλμα του Ανακριτή της Κω.
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται σε συνωνυμία του με το άτομο που φέρεται να εφοδίαζε με κοκαϊνη τον συγκατηγορούμενό του!!
Φέρεται συγκεκριμένα στην Κω σε μη επακριβώς εξακριβωθέντα χρόνο, εντός πάντως του χρονικού διαστήματος από αρχές του έτους 2012 μέχρι την 22-8-2014, να κατείχε και να πώλησε στον συγκατηγορούμενο του R. K. του A. 6 γραμμάρια κοκαΐνης έναντι 300 ευρώ τουλάχιστον.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στο Γαλάτσι την 1-7-2015 και ώρα 13.05 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου Αττικής.
Ο ίδιος αρνείται την 
κατηγορία που του αποδίδεται, αναφέρει ότι είναι
Βορειοηπειρώτης, ότι ήρθε στην Ελλάδα το έτος 1991, ότι έχει ήδη
πολιτογραφηθεί ως Έλλην πολίτης, ότι εφοδιάστηκε με Ελληνικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ότι
είναι μόνιμος κάτοικος Νέας Ιωνίας Αθηνών, όπου και διαμένει ανελλιπώς από το έτος 2006 με την
οικογένειά του, ότι έπαψε από το έτος 2006 να είναι κάτοικος
Γαλατσίου, ότι
διατηρεί κατάστημα «οπωροπωλείο» και ότι ουδέποτε κλητεύθηκε ενώπιον
οποιασδήποτε αστυνομικής, ανακριτικής ή εισαγγελικής αρχής για
να απολογηθεί.
Υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον
συγκατηγορούμενό του, ότι δεν έχει μεταβεί ποτέ στην Κω και τέλος ότι
ουδέποτε έλαβε χρηματικό έμβασμα από τον ανωτέρω
συγκατηγορούμενό του μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων
Western Union.
Διατείνεται μάλιστα ότι η εμπλοκή του οφείλεται σε συνωνυμία με το άτομο στο οποίο απέστειλε δύο φορές χρήματα ο συγκατηγορούμενός του και συγκεκριμένα 1.000 και 15.000 ευρώ.
Από τον έλεγχο που διενήργησε το Συμβούλιο Εφετών προέκυψε δεν έχει μέχρι σήμερα, πλην της υπό κρίση υπόθεσης, απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας, όπως άλλωστε και ο ίδιος διατείνεται.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη συγκροτημένη οικογενειακή ζωή του, το γεγονός ότι έχει μόνιμη και γνωστή διαμονή στη χώρα, ότι δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του στο εξωτερικό, καθόσον δεν κρυβόταν αφού συνελήφθη σε ώρα εργασίας στο Γαλάτσι, ότι κατά το παρελθόν δεν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος, οδήγησε το δικαστικό συμβούλιο στην απόφαση να τον αφήσει ελεύθερο.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου