Ειδήσεις

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για την πρωτοφανή υποστελέχωση του νοσοκομείου της Κω

Την πρωτοφανή υποστελέχωση του νοσοκομείου της Κω, το οποίο πρόσφατα επισκέφτηκε και ο ίδιος, καταγγέλλει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με την Πολιτευτή Δωδεκανήσου του Κινήματος Μαρία Αγγέλου και στελέχη των ΑΝΕΛ, οι εκπρόσωποι του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αναφέρθηκαν σε όλες εκείνες τις ελλείψεις, που μπορεί να κοστίσουν ζωές, όπως:
Η απουσία Παιδιάτρου επί πέντε ολόκληρα χρόνια, η παρουσία ενός και μόνο Καρδιολόγου και η χρήση ενός και μοναδικού ασθενοφόρου, για ένα νησί με σαράντα χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες τον χρόνο.

Επιπλέον ο Τέρενς Κουίκ θέτει το μείζον ερώτημα του κόστους των αεροδιακομιδών από την Κω, σε σχέση με το κόστος πρόσληψης ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ
ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ

κ. Υπουργέ,
Κατά την διάρκεια της περιοδείας μου στην Κω, συνοδευόμενος και από την πολιτευτή Δωδεκανήσου των ΑΝΕΛ Μαρία Αγγέλου, επισκέφθηκα το Νοσοκομείο του νησιού, και συνομιλώντας με εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, κατέγραψα απαράδεκτες, επικίνδυνες και κοστοβόρες ελλείψεις.

Στο νοσοκομείο της Κω, το νησί του Ιπποκράτη, που εξυπηρετεί τους 40.000 κατοίκους, τους 1.000.000 ξένους επισκέπτες του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τα γύρω μικρότερα νησιά, δεν υπάρχει εδώ και 5 χρόνια ΟΥΤΕ ένας παιδίατρος!

Το αποτέλεσμα είναι για αντιμετωπίσιμα περιστατικά, Έλληνες και ξένοι να καταφεύγουν – με όποιο κόστος – σε ιδιώτες γιατρούς και για μη αντιμετωπίσιμα περιστατικά, να ενεργοποιείται η διαδικασία των αεροδιακομιδών, που ζημιώνει με υπέρογκα ποσά τα ταμεία του κράτους.

Οι διακομιδές από την Κω στοιχίζουν 2.500.000 – 3.000.000 ευρώ ετησίως, με την πλειονότητα αυτών να αφορά παιδιατρικά περιστατικά. Απλά, κ. Υπουργέ, υπολογίστε με τα χρήματα αυτά, πόσοι γιατροί θα μπορούσαν να ενταχθούν στα Νοσοκομεία, όχι μόνο της Κω, αλλά και σε άλλα σημεία της πατρίδας μας.
Σαν να μην έφθανε αυτό, το νοσοκομείο διαθέτει ΜΟΝΟ ένα καρδιολόγο!
Τον συνάντησα αυτόν τον ΗΡΩΑ και αναρωτήθηκα (παρακαλώ κάντε και εσείς το ίδιο):

Πώς να αντέξει ένας μόνο άνθρωπος το βάρος και την ευθύνη μιας τόσο ευαίσθητης ειδικότητας, για ένα ολόκληρο νησί με τεράστια τουριστική κίνηση, εργαζόμενος επτά μέρες την εβδομάδα, σε επαγρύπνηση όλο το 24ωρο;

Για πόσο καιρό ακόμα θα επιθυμεί να βρίσκεται εκεί και με ποιο κόστος προσωπικό και κοινωνικό;

Δεν θα είναι η ηγεσία του Υπουργείου υπεύθυνη κατά ένα μεγάλο μέρος σε περίπτωση ιατρικού λάθους, εξαιτίας της – λογικά επερχόμενης – κόπωσης;

Επίσης κ. Υπουργέ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ είναι και το ασθενοφόρο στο νησί. Ασθενοφόρο που εξυπηρετεί 40.000 μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Θα καλύψετε άμεσα τη θέση παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Κω;
2. Θα ενισχύσετε το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής;
3. Θα φροντίσετε να αποσταλεί στην Κω ένα ακόμα ασθενοφόρο, φυσικά με το απαιτούμενο προσωπικό;
4. Σκοπεύετε να καλύψετε τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Κω;
5. Είστε έτοιμος να αντιμετωπίσετε την επιπλέον οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου της Κω, καθώς οι πληροφορίες μου είναι ότι σε λίγες εβδομάδες εξαντλούνται τα χρήματα του μειωμένου προϋπολογισμού για το 2014;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου