Αθλητικά

Σταθμός του Rodos Cup η Νίσυρος

Η Νίσυρος συμπεριλήφθηκε στο Rodos Cup για το 2019. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, η Νίσυρος αποτελεί προορισμό της σπουδαίας αυτής ιστιοπλοϊκής οργάνωσης. Διοργανωτής της είναι o ΑΣΙΑΘ Ρόδου, με τον αγώνα να διεξάγεται από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου.

Φέτος, αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότερα από 70 σκάφη και περισσότεροι από 500 ιστιοπλόοι από πολλές χώρες (Ρωσία, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Λετονία, Κροατία, Λευκορωσία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδάς κ.ά. όπως κάθε χρόνο) με την παράλληλη συμμετοχή διεθνών κριτών από διαφορετικές χώρες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του αγώνα για την Νίσυρο, τα σκάφη θα αρχίσουν να καταπλέουν στο νησί της Νισύρου από τις 14:00 περίπου της 23ης Ιουλίου (ημέρα Τρίτη) θα παραμείνουν την Τετάρτη (προγραμματισμένη ελεύθερη ημέρα ανάπαυσης των πληρωμάτων) και θα αναχωρήσουν το πρωί της 25ης Ιουλίου (ημέρα Πέμπτη) για τον επόμενο σταθμό του αγώνα που είναι η Σύμη.

Ο αγώνας έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη, τόσο αθλητικά, αφού προωθείται η αγωνιστική ιστιοπλοΐα, όσο και οικονομικά, αφού τονώνεται και στηρίζεται η τοπική οικονομία της Νισύρου από τις επισκέψεις των ιστιοπλόων. Αποτελεί επίσης, μια ευκαιρία πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των αθλητών και των κατοίκων της Νισύρου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Κυριακή, 21/7/2019, Μαρίνα Κω

Εγγραφές

Τελετή έναρξης

Δευτέρα, 22/7/2019

1η Ιστιοδρομία: Κως – Κάλυμνος

Τρίτη, 23/7/2019

2η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος

Τετάρτη, 24/7/2019

Ελεύθερη μέρα στη Νίσυρο

Πέμπτη, 25/7/2019

3η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Σύμη

Παρασκευή, 26/7/2019

4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Ρόδος

Τελετή λήξης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου