Ειδήσεις

Ο Ροδίτης πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Βικτώρια της Μελβούρνης

Ο Γιώργος Παππάς είναι ο τέταρτος πρύτανης του Πανεπιστημίου Βικτώρια στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. H θητεία του θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019.

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1946 στο νησί της Ρόδου και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1952. Από τότε, εξαιτίας της αγάπης του για τη γνώση και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γ. Παππάς, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Monash, από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις το 1968. Στη συνέχεια πέρασε από τα φοιτητικά έδρανα της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, απ’ όπου αποφοίτησε με μάστερ το 1971.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός έτους, έγινε στέλεχος της “The Boston Consulting Group” , εταιρείας που προσέφερε συμβουλευτικές διοικητικές υπηρεσίες σε μεγάλες επιχειρήσεις. Οι σωστές του κινήσεις, τον οδήγησαν γρήγορα πολύ ψηλά και από τη Βοστώνη, βρέθηκε να ηγείται του παραρτήματος της εταιρείας στο Τόκιο.
Το 1979, επέστρεψε στην Αυστραλία, όπου ίδρυσε τη δική του συμβουλευτική εταιρεία διοίκησης επιχειρήσεων. Η “Pappas Carter Evans and Koop” υπήρξε για πάνω από 10 χρόνια από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στον τομέα της και συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, ενώ το 1990, αγοράστηκε από την BCG και ο Γ. Παππάς ανέλαβε εκ νέου τη διεύθυνση της BCG. Παραιτήθηκε από τη θέση του το 2002. Εργάστηκε για την πολιτειακή κυβέρνηση, αλλά και ως σύμβουλος διοίκησης σε πολλές επιχειρήσεις.

Ο Γιώργος Παππάς μαζί με την Ένωση Καστελλορίζιων, έχουν δημιουργήσει μια υποτροφία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μητέρα του, που γεννήθηκε στο Καστελλόριζο, και για τις θυσίες που έκανε για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στο παιδί της. Παράλληλα, προεδρεύει στην επιτροπή Defence Strategic Reform Advisory Board (DSRAB).

.ellines.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου