Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καταγγέλλει τις αντισυνδικαλιστικές πρακτικές των επιχειρήσεων LUTANIA BEACH HOTEL και της εταιρίας COCA-COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, οι οποίες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να εμποδίσουν τη συνδικαλιστική δράση και να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα:
1. Η Διοίκηση του ξενοδοχείου LUTANIA BEACH αρνείται παράνομα να επαναπροσλάβει για τη φετινή τουριστική περίοδο εργαζόμενο – συνδικαλιστή, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και εκλεγμένος Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού και στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Η ενέργεια αυτή του Ξενοδοχείου LUTANIA BEACH έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ορίζει ο Ν.1264/82 περί προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης και ο Ν.1346/83, άρθρο 8, καθώς και με ό,τι προβλέπει η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την επαναπρόσληψη των συνδικαλιστικών στελεχών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων παρενέβη ήδη στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στην παραπάνω επιχείρηση, ώστε να υποχρεωθεί να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Καλούμε την παραπάνω εταιρία, έστω και την ύστατη ώρα – να επανεξετάσει τη στάση της και να επαναπροσλάβει άμεσα τον συνάδελφο, όπως έχει άλλωστε υποχρέωση.

Σε διαφορετική περίπτωση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε συνεργασία με την ΠΟΕΕΥΤΕ και τη Γ.Σ.Ε.Ε θα εξαντλήσουν όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα, που έχουν στη διάθεσή τους, για να δικαιωθεί ο συνάδελφος.

2. Η Διοίκηση της εταιρίας COCA -COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στη Ρόδο, παρόλο που τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό είναι αναληθές – μιας και υπάρχουν περισσότεροι από πενήντα υπάλληλοι, που απασχολούνται στο νησί – ζήτησε τη μετάθεση στην Κρήτη του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών και Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου του νομού Δωδ/σου.

Μετά την άρνησή του, τον απέλυσε. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ παρενέβη στην Επιθεώρηση Εργασίας στηρίζοντας τον συνάδελφο. Ήδη η ΠΟΕΕΠ πραγματοποίησε Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 15/05/2014, για να στηρίξει τον συνάδελφο συνδικαλιστή.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, μαζί με τα αντίστοιχα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, μέχρι να δικαιωθούν πλήρως τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ –

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ