Τοπικές Ειδήσεις

Μάνος Κόνσολας: «Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε όλους τους Έλληνες»

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε χθες, με κάθε λέξη που χρησιμοποίησε απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις και απειλές, όλους τους Έλληνες πολίτες.

Δυσαρεστημένοι από την γενναία και υπερήφανη στάση του κ. Δένδια σίγουρα υπάρχουν: είναι η μικρή μειοψηφία των εθνομηδενιστών, οι ελάχιστοι οπαδοί του κατευνασμού, αυτοί που πιστεύουν (στο εξωτερικό και στην Ελλάδα δυστυχώς…) ότι πρέπει να δώσουμε κάτι στην Τουρκία…

Αυτό που κατάφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ήταν να αποκαλύψει σε όλους, την πραγματική εικόνα του μεγάλου προβλήματος που λέγεται Τουρκία.

Ποια είναι η πραγματική εικόνα:

– Η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που απειλείται η εθνική της ακεραιότητα από την Τουρκία, μια χώρα που ξεκάθαρα πλέον δεν εντάσσεται στο δυτικό σύστημα ασφαλείας.

– Το μόνο πρόβλημα που υφίσταται ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που πρέπει να γίνει με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Με τη διαφορά ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο.

– Η Τουρκία παραβιάζει και αμφισβητεί συστηματικά τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και το μετατρέπει σε υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

– Η Τουρκία εγείρει απαιτήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς νησιών του Αιγαίου, που έχει ρυθμιστεί με διεθνείς συνθήκες. Έχει θέσει ως ξεκάθαρο στόχο την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης για τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα.

«Ο Νίκος Δένδιας χθες δεν απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες, αλλά στη διεθνή κοινότητα. Γιατί η Τουρκία, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, αποτελεί πλέον ένα διεθνές πρόβλημα», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου