Ειδήσεις

Ν. Ράγιου: «Στηρίξτε στις ευρωεκλογές πρόσωπα ικανά και πρόθυμα να συνεργαστούν»

Να στηρίξουν στις ευρωεκλογές πρόσωπα ικανά και πρόθυμα να συνεργαστούν για το καλό της χώρας ζήτησε από τους πολίτες, σε ομιλία που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο “Mediterranean” η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νατάσσα Ράγιου.

«Να πάτε να ψηφίσετε. Φοβάμαι μήπως η αποχή κάνει τη δουλειά της τελικά. Θέλω να σας αναφέρω όμως ότι άνθρωποι που δεν πάνε να ψηφίσουν δεν δικαιούνται να κάνουν κριτική. Στείλτε στην ευρωβουλή ανθρώπους με φως και δύναμη να αγωνιστούν», είπε η κ. Νατάσσα Ράγιου.

Ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Ράγιου δήλωσε πως η προχθεσινή εκδήλωση είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό δηλαδή, πολύ πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη διεξαγωγή των εκλογών.

«Διαλέξαμε τις επτά πιο αντιπροσωπευτικές πληγές της εποχής μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε την παρουσίαση λίγο μετά τα Χριστούγεννα, όπου κανείς δεν μιλούσε για εκλογές. Δεν ξέραμε τότε πως ένας στους δύο θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Δεν γνωρίζαμε το μπάχαλο που θα γινόταν. Γέλαγα με τους υποψηφίους και αισθανόμουν τυχερή. Ακολούθησε η ένταξή μου στο ευρωψηφοδέλτιο. Έπεσα σε άγριο πολιτικό κλίμα που εντείνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Στη Ρόδο έχω πολλούς φίλους όπως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, η κ. Αναστασία Κορινθίου και ο κ. Π. Κουνάκης. Χρειάζονται άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις, που να μπορούν να συνεννοηθούν», τόνισε η κ. Νατάσσα Ράγιου.

Στη συνέχεια η κ. Ράγιου μίλησε για τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για επτά μεγάλα προβλήματα τα οποία έχουν γίνει πληγές. Στα πλαίσια της εκδήλωσης επτά επώνυμοι από τη Ρόδο και άλλα νησιά του νομού φωτογραφήθηκαν με ένα ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ αυτών που δεν δίστασαν να τσαλακωθούν ήταν η αντιπεριφερειάρχης κ. Λίτσα Φτακλάκη που με το εξαιρετικό μακιγιάζ της κ. Ε. Χίου παρουσιάστηκε ως κακοποιημένη γυναίκα.

Αναφερόμενη στα ναρκωτικά η κ. Νατάσσα Ράγιου δήλωσε πως τον σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος παίζει η σωστή ενημέρωση των παιδιών.

«Είναι ωραίο να έχεις εξαρτήσεις από τα όνειρα, τον έρωτα και το πάθος. Τότε γίνεται όμορφος. Δεν γίνεται όμως να συνδυάζεις τη ζωή σου με το ναρκωτικά. Πρέπει να αναφέρω πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τις αρχές. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη γιατί υπάρχουν κρούσεις από εμπόρους ναρκωτικών στα δημοτικά σχολεία», τόνισε η κ. Ράγιου.

Την εξαρτημένη από τα ναρκωτικά γυναίκα υποδύθηκε μέσα από τις πολύ προσεγμένες φωτογραφίες του κ. Δ. Μπιλιά, η κ. Μεμνουνέ Κιαζίμ. Τον άνεργο που αναζητά εργασία και τροφή υποδύθηκε ο διατροφολόγος κ. Α. Μοράρης.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στο αλκοόλ η υποψήφια ευρωβουλευτής δήλωσε πως έχει εξελιχθεί σε ασθένεια της εποχής. «Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν και δεν παραδέχονται πως έχουν πρόβλημα. Ο διακαής πόθος για ποτό είναι όμοιος με την επιθυμία για φαγητό και ποτό. Ο αλκοολισμός πλέον είναι ασθένεια», δήλωσε η κ. Ράγιου.

Αναφερόμενη στην κακοποίηση των γυναικών η κ. Ράγιου δήλωσε πως το φαινόμενο αγγίζει όλες τις γυναίκες ακόμη και εκείνες που διαθέτουν ανώτερη μόρφωση.
«Βία είναι και αυτή που ασκούν οι γονείς στα παιδιά τους στερώντας τους τροφή, ένδυση και στέγαση. Βία υφίστανται τώρα πλέον και άνδρες από τις γυναίκες», δήλωσε η κ. Ράγιου.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην εξάπλωση της ανεργίας που αγγίζει πλέον χιλιάδες Έλληνες σε όλη τη χώρα.

«Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς στη θέση αυτή. Πρέπει να αντιστραφούν οι όροι της ανεργίας και της χαμηλής απασχόλησης. Σε αυτή τη χώρα ουδέποτε αντιστοιχήθηκαν οι ικανότητες με τις θέσεις εργασίας. Πρέπει να καταργηθούν τα αντικίνητρα για επενδύσεις στην Ελλάδα για να λυθεί το πρόβλημα», δήλωσε η κ. Ράγιου.

Ακολούθως, αναφερόμενη στην πείνα η κ. Ράγιου παρουσίασε συντριπτικά στοιχεία που δείχνουν πως δεκάδες τόνοι τροφίμων στην Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια ενώ θα μπορούσαν να θρέψουν χιλιάδες ανθρώπους.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής επιχείρησε να ευαισθητοποιήσει τους νέους προκειμένου να μην ανέχονται επιθέσεις από συνομηλίκους τους.

«Σε ποσοστό 35% οι μαθητές στη χώρα μας δηλώνουν επιθυμία να αλλάξουν σχολείο εξαιτίας των επιθέσεων που δέχονται από συνομηλίκους τους. Η τελευταία δεκαετία έχει δημιουργήσει άγχος στα παιδιά», δήλωσε η κ. Ράγιου που αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην Παιδεία από τις συνεχείς αλλαγές στην πολιτική που εφαρμόζεται.

«Δεν γίνεται το σύστημα της Παιδείας να αλλάζει συνεχώς. Να υπάρχει πολιτική επιστασία αλλά μέχρι εκεί. Να πάμε σε ένα σύστημα Παιδείας. Έχουμε φθάσει στο σημείο να κάνουμε τα παιδιά πειραματόζωα», είπε η κ. Ράγιου που αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι. Τόνισε πως στην Αθήνα 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους!

Η κ. Ράγιου ολοκλήρωσε την ομιλία της με το πρόβλημα της μοναξιάς που βλάπτει την ψυχική και σωματική υγεία χιλιάδων ανθρώπων και στη χώρα μας. Στη συνέχεια πήραν το λόγο όσοι φωτογραφήθηκαν για να υπογραμμίσουν τις επτά σύγχρονες πληγές της εποχής μας.

Την κ. Ράγιου προλόγισε η συγγραφέας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Αναστασία Κορινθίου. Μίλησαν για την εκδήλωση και όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της όπως ο φωτογράφος κ. Δ. Μπιλιάς, η κ. Ε. Αραμπατζή, η κ. Ε. Χίου. Φωτογραφήθηκαν για την εκδήλωση οι κκ. Μεμνουνέ Κιαζίμ, Ελευθερία Φτακλάκη, Αναστασία Κορινθίου, Μάριος Μαραβέλιας, Εμμανουήλ Μοράρης, Εμμανουέλα Χούλη, Δικαία Μαραβέλια, Ιουλία Μπονάρου, Ζηνέτα και Αντώνης Χατζηρήγας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου