Τοπικές Ειδήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη η διαδικτυακή ημερίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Με μεγάλη συμμετοχή των λογιστών φοροτεχνικών της Ρόδου διεξήχθη την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, η Διαδικτυακή Ημερίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία που διοργάνωσε η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου σε συνεργασία με την εταιρεία Prosvasis.

Ομιλητές της Ημερίδας ήταν οι κ.κ.:
Αλωνιάτης Απόστολος, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός μέλος της Διαρκούς Επιτροπής για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, Τσοχαντάρης Χαράλαμπος, Λογιστής – Φοροτεχνικός εισηγητής εξιδεικευμένων φορολογικών σεμιναρίων & Συγγραφέας, Κορδούλης Άγγελος, Λογιστής Φοροτεχνικός, Προϊστάμενος Δικτύου Συνεργατών Εταιρείας Prosvasis.

Η θεματολογία της ημερίδας ήταν η εξής:

Tι είναι τα Ηλεκτρονικά Βιβλία (myData);
Ποιοι και πώς τα ενημερώνουν;
Πότε τα ενημερώνουν;
Ποια είναι τα χρονικά όρια των Ηλεκτρονικών Βιβλίων;
Παρουσίαση και ανάλυση της Απόφασης Α.1138/12.6.2020 της Α.Α.Δ.Ε, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Πώς λειτουργεί η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε.;
Διαβίβαση των παραστατικών και χαρακτηρισμός τους.
Συνοπτική παρουσίαση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων.
Οι αλλαγές που θα επιφέρουν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Την έναρξη του σεμιναρίου χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου κ. Σπυρόπουλος Σπύρος, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αντιπρόσωπο της εταιρείας Prosvasis στην Δωδεκάνησο, και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, κ. Κασέρη Νεκτάριο για τον συντονισμό της Ημερίδας, που χωρίς την δική του συμμετοχή δεν θα είχε υλοποιηθεί.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους λογιστές και τις λογίστριες που συμμετείχαν στην ημερίδα, καθώς το ενδιαφέρον τους μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας!

Εκ μέρους της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου,
Σπύρος Σπυρόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου