Την ικανοποήσή του για την επαρκή κάλυψη των «κενών» που παρατηρούνται στα σχολεία των νησιών μας, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε σχέση με άλλες χρονιές, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Βασίλης Καραγιάννης.
«Είναι κοινά αποδεκτό ότι η φετινή, είναι η καλύτερη χρονιά σε σχέση με τις άλλες όσον αφορά τον χώρο της Εκπαίδευσης. Από πολύ νωρίς καλύφθηκαν τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μάλιστα πριν ανοίξουν οι σχολικές μονάδες. Βεβαίως, κενά πάντα προκύπτουν και φροντίζουμε να τα καλύπτουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε. Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχαμε προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως και εκεί σύντομα προσπαθήσαμε και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα. Μην ξεχνάτε ότι η δική μας περιοχή, στην κάλυψη των κενών είναι η πιο προβληματική σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας –λόγω των πολλών νησιών» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.
Κάθε χρόνο, καταγράφονται ελλείψεις έως και 2.000 εκπαιδευτικών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αν και καταβάλλονται πάντα προσπάθειες τόσο από τους διευθυντές Εκπαίδευσης όσο και από την Υπηρεσία Εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψή τους.
«Παρά την μεγάλη γραφειοκρατία, προσπαθήσαμε πολύ και σε ό,τι αφορά τα κενά, δεν υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα νησιά μας. Βεβαίως, υπάρχουν άλλα προβλήματα που μας απασχολούν, όπως η κατάσταση των σχολικών κτηρίων. Έχω ζητήσει την συνεργασία τόσο από την Πολιτεία, την Κεντρική Διοίκηση αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προγραμματίσουν σε μακροχρόνια βάση, την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων. Μπορούν να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά κονδύλια, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αλλά και να ανεγερθούν νέα σχολικά κτήρια» είπε ο κ. Καραγιάννης.
Σε ερώτηση σχετικά με το πάγιο αίτημα της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για τους αναπληρωτές και την ανάγκη διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε: «Κοιτάξτε, παραμένει η μεγάλη αγωνία όλων των υπουργών Παιδείας που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και των στελεχών της Εκπαίδευσης. Η δική μου πρόθεση και οι προσπάθειες που γίνονται, είναι προς την κατεύθυνση να καλύψουμε όλα μας τα κενά με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Εάν συμβεί αυτό, θα αναβαθμιστεί αυτόματα ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα στην περιοχή μας σε όλα τα νησιά. Όταν ο εκπαιδευτικός έρχεται για ελάχιστους μήνες, αλλάζει σχολείο και νιώθει αβεβαιότητα, αντιμετωπίζει το υψηλό κόστος διαβίωσης, τις μεταφορές κ.λπ. είναι ανασταλτικοί παράγοντες για να αποδώσει. Εμείς θέλουμε μόνιμους διορισμούς και θα επιμείνουμε για να γίνει αυτό».
Τέλος, όσον αφορά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο κ. Καραγιάννης, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα –ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και θα κυλήσουν όλα ομαλά. Εύχομαι πάντως στους υποψήφιους να πάνε πολύ καλά στις εξετάσεις!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ