Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου προκηρύσσει αγώνες ΜΙΝΙ κατηγοριών με την επωνυμία MINI AΘΛETICS GAMES, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Δ.Α.Κ. Καλλιπάτειρα. Ο αγώνας είναι ο 2ος σε σύνολο 8 αγώνων που θα διεξαχθούν στα στάδια των νησιών της Δωδεκανήσου.  Θα διεξαχθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου του ΔΑΚ Καλλιπάτειρα και για τον Όμιλο Κω – Κάλυμνο – Λέρο – Πάτμο μετά από συνεννόηση των σωματείων θα αποφασιστεί ημέρα και ώρα αγώνων (προτείνετε Παρασκευή 22ή Σάββατο 23 ή Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

2.ΗΛΙΚΙΕΣ:

Στα MINI AΘΛETICS GAMESτου Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2019, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-τριες:

-ΜΙΝΙ ΠΠ – ΜΙΝΙ ΠΚ: 2008 – 2009 – 2010* (την ημέρα γενεθλίων έκδοση δελτίου)* (9*-10-11 ΕΤΩΝ)

3.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :

ΑΓΩΝΑΣ ΦΥΛΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΡΟΜΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗ ΑΛΜΑ ΡΙΨΗ ΜΙΚΤΟ

2αMini Aθλetics Games ΑΓΟΡΙΑ 60 ΜΕΤΡΑ εμπόδια 200 Μ ΠΑΛΊΝΔΡΟΜΟ με εμπόδια ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΜΠΑΛΑ 1 ΚG γονάτιση

6Χ30Μ ΒΑΔΗΝ

KΟΡΙΤΣΙΑ 60 ΜΕΤΡΑ εμπόδια 500Μ ΑΛΜΑ Χ.Φ.

4.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

4.1 Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και να τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.

4.2 Σε αυτήν την αθλητική δραστηριότητα τα ΝΕΑ σωματεία που περιμένουν την έγκριση από τον Κεντρικό Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και τα παιδιά που είναι υπό έγκριση το αθλητικό τους δελτίο μπορούν να δηλωθούν.Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τις κάρτες υγείας θεωρημένες (ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ Ή Η ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ) και τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

4.3Κάθε παιδί μπορεί να δηλωθεί σε μία (1) ταχύτητα Ή ένα (1) δρομικό Ή μία (1) αντοχή, σε ένα (1) άλμα Ή μία (1) ρίψη, και στην σκυτάλη.

4.4 Στην σκυτάλη μπορούν να δηλωθούν περισσότερες ομάδες από κάθε σύλλογο, αλλά στην αξιολόγηση θα μετράει η καλύτερη επίδοση από τις ομάδες το συγκεκριμένου συλλόγου.

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι τη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:00 στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηtechnicaldirector.segasdod@gmail.com,προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα  των MiniAθλeticsGames. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Σημείωση:Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Κ. Σάββα Διακονικόλα, στο τηλέφωνο 6942475735.

  1. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:

Οι αθλητές-αθλήτριες με τις ομάδες τους θα προσέρχονται στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ, 45’ πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ& την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

  1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νέος Νόμος 4479/2017.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές των οποίων η κάρτα υγείας θα είναι θεωρημένη σύμφωνα με το νόμο.

Η Κάρτα Υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα φροντίσει για την παρουσία Ιατρού.

  1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ–ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

8.1 Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση.

Συμμετοχή & επίδοση μέχρι5 αθλητές –αθλήτριες: 2Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 10 αθλητές –αθλήτριες:6 Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 15 αθλητές –αθλήτριες:10 Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση από 16 και πάνω: 15βαθμοί

8.1.1 Πέντε (2) Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.

8.2Ταχύτητα, Δρομικό, Αντοχή και Σκυτάλη 6×30 μ. βάδην.

Βαθμολογούνται οι (4) τέσσερις πρώτες θέσεις ως εξής: 1η7β., 2η5β., 3η4β., 4η3β., στην συνέχεια2β. από την 5η θέση μέχρι την 10η και 1β.οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

8.2.1. Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η 7β., 2η 5β., 3η 4β., 4η 3β., 5η 2β., και 1 β. οι

Μέχρι την 12η θέση. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

60μ εμπόδια: Εκκίνηση από όρθια θέση.

200μ δρόμος παλίνδρομος με εμπόδια: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής αθλήτρια τρέχει στον διάδρομό του μέχρι τα10μ. και επιστρέφει στον τερματισμό. Το εκτελεί τέσσερις (4) φορές.

500μ παλίνδρομο :Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ και πήγαινε-έλα 10 φορές μέχρι τον τερματισμό των 60μ. (από τα 60μ. στα 10μ. και πίσω)

6×30 μ. βάδην: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής – αθλήτρια από κάθε ομάδα έχει 1 διάδρομο. Οι αθλητές θα μεταφέρουν ως σκυτάλη ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι μέχρι την αφετηρία των 30μ. όπου θα περιμένει ο αθλητής-αθλήτρια για να παραλάβει το δαχτυλίδι και να βαδίσει προς τον τερματισμό των 60μ. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες όλων των αθλητών – αθλητριών της ομάδας. Η ομάδα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια (3+3) ή (2+4) ή (4+2).

8.3Προσπάθειες στα άλματα.

8.3.1 Άλμα Χ.Φ.:Εκτελείτε όπως στο KID’SATHLETICS. Ανάλογα με τα συνολικά μέτρα του συλλόγου δίνεται η βαθμολογία ως εξής1η7β., 2η5β., 3η4β., 4η3β., 5η2β., και 1β. τα υπόλοιπα σωματεία.

8.3.2 Άλμα σε Μήκος μέχρι8-9 διασκελισμούς: Εκτελείτε κανονικά παίρνοντας φόρα από την βαλβίδα των 9 ή 11 μέτρων του τριπλούν (8-9 διασκελισμοί).

Τα παιδιά και οι ομάδες θα εκτελέσουν δύο προσπάθειες στα άλματα. Προστίθενται και οι δύο προσπάθειες του κάθε αθλητή-τριας– ομάδας και με βάση αυτό παίρνει κατάταξη θέσης ως εξής1η7β., 2η5β., 3η4β., 4η3β., 5η2β., και 1β. οι υπόλοιποι μέχρι την 12η θέση. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

8.4Προσπάθειες στις ρίψεις.

8.4.1 Ρίψη μπάλας 1kg(γονάτιση): Εκτελείτε όπως στο KID’SATHLETICS.

Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνετε πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 7β., 2η 5β., 3η 4β., 4η 3β., 5η – 10η 2β., και 1 β. οι.

8.5 Κανονισμοί διεξαγωγής MINIAΘΛETICSGAMES

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF(Kid’sAthletics – Teen’sAthletics) και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

8.6Επίλυση τεχνικών θεμάτων

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διευθυντή & Οργανωτή του προγράμματος MINIAΘLETICSGAMES, Διακονικόλα Σάββα, Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Υπεύθυνος της Ημερίδας ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος Κος Σάββας Διακονικόλας και με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

  1. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΜΟΝΟ Οι γυμναστές – προπονητές –εκπαιδευτές αναλαμβάνουν ρόλους ΄΄κριτών΄΄ και γραμματείας για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας. Βοηθητικά μπορούν να παρέχουν βοήθεια εθελοντές από τα σωματεία όπου ζητηθεί. Θα προηγηθεί συνάντηση την ΠΕΜΠΤΗ 18 Ιανουαρίου και ώρα 20:30με τους προπονητές των σωματείων στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα.
  2. OIKONOMIKA

Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος θα μπορούν εάν επιθυμούν  να συμβάλλουν σε μέρος τωνεξόδων των διοργανώσεων , απονομές με διπλώματα γιατρός αγώνων κτλπ.

Δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης και διατροφής

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ