Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, ακόμη ένας ημεδαπός, κάτοικος Αρχαγγέλου, διωκόμενος σε εφαρμογή νόμου που προβλέπει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε όποιον χτίζει αυθαίρετα σε δάσος μετά το έτος 2014.
Πρόκειται για την τρίτη υπόθεση, που εξέτασε η Ανακρίτρια Ρόδου, ενώ έπονται κι άλλες.
Ο κατηγορούμενος, που ασκεί το επάγγελμα του κτηνοτρόφου, φέρεται συγκεκριμένα να ανέγειρε κτίσμα εντός δάσους και αναδασωτέας έκτασης, να εκχέρσωσε αναδασωτέα έκταση και να κατέλαβε αυθαίρετα δημόσιο κτήμα.
Ο ίδιος διαδέχτηκε τον πατέρα του στο επάγγελμα του κτηνοτρόφου και εκτρέφει σταθερά 300 πρόβατα από το έτος 1995 σε μια έκταση 5 – 6 περίπου στρεμμάτων.
Η έκταση αυτή βρίσκεται σε μικρό λόφο, είναι επικλινής και βραχώδης με κάποιες συστάδες πεύκων, λίγα σχοίνα και πουρνάρια.
Χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη έκταση ως σημείο αναφοράς του ποιμνίου του και χώρο καθημερινής συγκέντρωσης του για να τα ταΐζει με ζωοτροφές και να τα ποτίζει.
Για την προστασία των ζώων τοποθέτησε στοιχειώδη περίφραξη με πασσάλους και πλέγματα και από το έτος 2007, πρόχειρα, μια σταβλική εγκατάσταση 100 τ.μ. περίπου, από ξύλα και λαμαρίνες, την οποία ολοκλήρωσε το έτος 2010.
Εξεταζόμενος τόνισε ότι δεν γνώριζε σε ποιόν ανήκει η συγκεκριμένη έκταση και ότι επρόκειτο περί δάσους ή αναδασωτέας έκτασης γιατί στην έκταση αυτή υπήρχαν λίγα μόνον πεύκα και το μεγαλύτερο μέρος της είναι έκταση βραχώδης και χέρσα.
Δίπλα στην έκταση αυτή, κατά το παρελθόν, εμφανίστηκαν προσωρινά κάποιοι ιδιώτες, οι οποίοι περιέφραξαν μικρά εδαφικά τμήματα και εγκατέστησαν εκεί τα ζώα τους.
Όπως τόνισε από το έτος 1995 δεν τον όχλησε κανείς για να εγκαταλείψει την έκταση παρά μόνο η Δασική Υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2016.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ Παναγιώτης Φουτούλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ