Προσπάθησαν όσο μπορούσαν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τα κορίτσια του Ροδίων Άθλησις ηττήθηκαν δίκαια από τον σαφέστατο καλύτερο Πορφύρα με 3-0 σετ και αποχαιρέτησαν το κύπελλο Ελλάδας. Οι αθλήτρια του Νίκου Μακρή πάλεψαν στο 1ο σετ, αλλά ο Πορφύρας είχε και την ποιότητα και την εμπειρία να «καθαρίσει» γρήγορα το παιχνίδι, παίρνοντας τη νίκη- πρόκριση στο «Ροδίων Παιδεία». Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν δεδομένη και ο Πορφύρας «λύγισε» το Ροδίων Άθλησις.

Τα σετ: 19-25 (22’), 11-25 (17’), 13-25 (25’)
Διαιτητές: Σταματίου- Λαζαράκης
ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ (Νίκος Μακρής): Λάππα Α., Ντέμο Α., Μαστρογιάννη Μ., Γιακουμάκη Μ., Παππά Π., Τζανουδάκη Μ., Ευθυμίου Α., Κανέλλη, Ζωάννου Ε., Φραντζή Χ., Βενετοκλή Μ., Παναγίδου Χ., Περίδη Φ.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Βασίλης Πανδής): Ράπτη Μ., Θεοχάρη Α., Λιάρου Μ., Θαλασσινού Ε., Χρήστου Ε., Ξαγοραράκη Γ., Φωτεινού Α., Σιδεράτου Δ., Γκολφινοπούλου Π.

Μπορεί το Ροδίων Άθλησις να ηττήθηκε από τον Πορφύρα, ωστόσο κέρδισε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι μία νίκη- πρόκριση. Κι αυτό γιατί ο Νίκος Μακρής έριξε στη… «μάχη» τη… 10χρονη λίμπερο Αγάπη Ευθυμίου και την 14χρονη πασαδόρο Άντζελα Ντέμο. Αμφότερες, προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου και με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητικού επιτελείου, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γυναικεία ομάδα αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η διοίκηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις ακαδημίες του συλλόγου.

Πάντως η χρησιμοποίηση των δύο κοριτσιών προκάλεσε ευχάριστες εντυπώσεις και στον Πορφύρα με τον φίλαθλο της ομάδας Γιώργο Μπουρέκα να αναφέρει τα εξής στο facebook.  «Μετά από σχεδόν 20 ώρες ‘’στο πόδι’’ επιτέλους… σπίτι. Μία υπέροχη μέρα κύλησε ευχάριστα μαζί με ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπάνε κοντά στο άθλημα που τόσο αναπάντεχα μπήκε στη ζωή μου μα με συνεπήρε. Ένα όμορφο ταξίδι στη Ρόδο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με υψηλό αθλητικό φρόνημα και ευ αγωνίζεσθαι σε μια καταπληκτική οικογενειακή ατμόσφαιρα με “κλου” της ημέρας την υπέροχη μικρή Αγάπη, το λιμπεράκι της ομάδας ετών 10 και τις πανέμορφες ίδιας ηλικίας μαζορέτες. Τέτοιες στιγμές και σκηνές είναι που θέλουμε στον αθλητισμό. Κάθε επιτυχία στην ομάδα του Ροδίων Άθλησις σε όλα τα τμήματα τους».

(φωτογραφία: Andreas Kaklios)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ