Τοπικές Ειδήσεις

Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δώρισε ένα υπερσύγχρονο κτήριο στο Νοσοκομείο Καλύμνου

Ολοκληρώθηκε το «ΧΑΛΙΚΕΙΟ» κτίριο στο Νοσοκομείο Καλύμνου, που ανεγέρθηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτη του νησιού Γιάννη Χαλίκου, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Northern Territory  της Αυστραλίας. Ένα μεγάλο έργο, το “Χαλίκειο”, το κτίριο που θα στεγάσει υπηρεσίες του Νοσοκομείου και κυρίως τον Αξονικό Τομογράφο, είναι έτοιμο να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, ως μια σύγχρονη δομή, με άριστη λειτουργικότητα.

Ένα έργο που διεκπεραιώθηκε, από τις μελέτες μέχρι και την “τελευταία πινελιά”, αποκλειστικά με δαπάνες του Καλύμνιου Επιχειρηματία της Αυστραλίας, του συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκου, που με τις δράσεις του είναι επί χρόνια αρωγός σε κάθε ανάγκη του νησιού, ενώ το Νοσοκομείο έχει δεχτεί πολλές φορές την έμπρακτη συμπαράστασή του, όπως για παράδειγμα η μονάδα παροχής οξυγόνου.

“Κόσμημα” για το “Βουβάλειο” Νοσοκομείο και την Κάλυμνο, είναι το νέο αυτό κτίριο, που έχει φτιαχτεί με βάση τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε και σε κάθε βήμα της ολοκλήρωσής του, ήταν παρών ο Καλύμνιος ευεργέτης, αφού οι άνθρωποι του γραφείου του στην Κάλυμνο, βρίσκονταν σε κάθε στιγμή στο έργο, ώστε οι εργασίες να εξελίσσονται σύμφωνα με τις μελέτες.

Οι φωτογραφίες που μας παραχωρήθηκαν από το γραφείο του Γ. Χαλίκου, είναι χαρακτηριστικές της τελειότητας και της αισθητικής και αποτελούν μια νότα αισιοδοξίας για το νησί, αφού μέσα στις δύσκολες στιγμές που βιώνει λόγω της πανδημίας, η προσφορά αυτή του μεγάλου ευεργέτη, έρχεται να ενισχύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλύμνου, που είχε δεχτεί τρομακτική πίεση όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή medlabgr.blogspot.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μονογυιός Γιωργος    15.11.2021 10:25

    Εύγε!!!

Σχολιασμός άρθρου