ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδομα 800 ευρώ: Στις 27 Νοεμβρίου οι πληρωμές για κλειστές επιχειρήσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ιός οικονομία

Στην εκ­πο­μπή «MEGA Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο» μί­λη­σε η Γ.Γ. του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας Άννα Στρα­τι­νά­κη.

Η κ. Στρα­τι­νά­κη, για το έκτα­κτο βο­ή­θη­μα για τα ευά­λω­τα νοι­κο­κυ­ριά και ποιους αφορά, τό­νι­σε ότι αφορά ου­σια­στι­κά πο­λί­τες που είναι δι­καιού­χοι του ελά­χι­στου εγ­γυ­η­μέ­νου ει­σο­δή­μα­τος. «Το προ­α­νήγ­γει­λε ο πρω­θυ­πουρ­γός στη Βουλή και είναι ένα μέτρο που επε­ξερ­γά­ζε­ται η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Πρό­νοιας μαζί με το υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών σε συν­δυα­σμό με την υφυ­πουρ­γό Δόμνα Μι­χαη­λί­δου και τον υπουρ­γό Ερ­γα­σί­ας Γ. Βρού­τση. Θα δοθεί λο­γι­κά εντός Δε­κεμ­βρί­ου με διπλή δόση κα­τα­βο­λής» είπε σχε­τι­κά.

Στο ερώ­τη­μα αν στο έκτα­κτο βο­ή­θη­μα θα συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται και συ­ντα­ξιού­χοι, η κ. Στρα­τι­νά­κη απά­ντη­σε ότι οι συ­ντα­ξιού­χοι είναι μια τε­λεί­ως δια­φο­ρε­τι­κή κα­τη­γο­ρία και η στή­ρι­ξη θα αφορά κυ­ρί­ως μα­κρο­χρό­νια ανέρ­γους που ανα­ζη­τούν ερ­γα­σία και βρί­σκο­νται κάτω ή κοντά στα όρια της φτώ­χειας.

Ει­δι­κό­τε­ρα, ανα­φέρ­θη­κε στις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την τα­κτι­κή επι­δό­τη­ση ανερ­γί­ας που πε­ρι­λαμ­βά­νει τον πρώτο χρόνο ανερ­γί­ας και στη συ­νέ­χεια υπάρ­χει η πρό­βλε­ψη για ένα χρόνο επι­πλέ­ον όπου ξε­κι­νά η μα­κρο­χρό­νια ανερ­γία και ολο­κλη­ρώ­νε­ται στα δύο έτη το επι­δο­τού­με­νο. Από εκεί και μετά, οι ανα­ζη­τού­ντες ερ­γα­σία- με ει­σο­δη­μα­τι­κά και κοι­νω­νι­κά κρι­τή­ρια – εντάσ­σο­νται στο ελά­χι­στο εγ­γυ­η­μέ­νο ει­σό­δη­μα, το οποίο «τρέ­χει» από το 2014. Αυτά τα νοι­κο­κυ­ριά, συ­νέ­χι­σε η κ. Στρα­τι­νά­κη, που είναι πε­ρί­που 275.000, και τα οποία χρειά­ζο­νται τη στή­ρι­ξη μας θα λά­βουν το έκτα­κτο βο­ή­θη­μα.

Εξάλ­λου σή­με­ρα ανοί­γει η πλατ­φόρ­μα για το επί­δο­μα των 800 ευρώ. Ει­δι­κό­τε­ρα, όπως είπε η κ. Στρα­τι­νά­κη, σή­με­ρα Κυ­ρια­κή στις 15.00 κλεί­νει ο Οκτώ­βριος και στις 18.00 ανοί­γουν οι υπο­βο­λές για τις ανα­στο­λές Νο­εμ­βρί­ου τόσο για τους κλει­στούς, όσο και για τους πλητ­τό­με­νους κλά­δους της οι­κο­νο­μί­ας.

Οι υπο­βο­λές για τις κλει­στές επι­χει­ρή­σεις ολο­κλη­ρώ­νο­νται στις 24 Νο­εμ­βρί­ου και οι πλη­ρω­μές «κλει­δώ­νουν» για την Πα­ρα­σκευή 27 Νο­εμ­βρί­ου, οπότε θα γί­νουν οι πρώ­τες, ίσως και όλες οι πλη­ρω­μές.

Τέλος έδωσε πλη­ρο­φο­ρί­ες για το ποιοι άνερ­γοι δι­καιού­νται το επί­δο­μα των 400 ευρώ και τό­νι­σε ότι αυτήν την εβδο­μά­δα ανα­μέ­νε­ται να υπο­γρα­φεί κοινή υπουρ­γι­κή από­φα­ση για να ενερ­γο­ποι­η­θεί η συ­γκε­κρι­μέ­νη κα­τα­βο­λή.

Πηγή : euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.