«Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων σαν πεδίο δράσης περιβαλλοντικών προγραμμάτων εκπαίδευσης»

από το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου

 

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου, στο πλαίσιο του έργου Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία μονοήμερο επιμορφωτικό σεμιναρίου β΄ επιπέδου σε δυο φάσεις (έχοντας υπόψη τις δυσκολίες μετακίνησης των εκπαιδευτικών από τα μικρά νησιά προς την Ρόδο ειδικά τους χειμερινούς μήνες):

1.    Για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας της Ρόδου, 5 ώρες δια ζώσης στους χώρους του ΚΠΕ Πεταλούδων (Πνευματικό Κέντρο Θεολόγος) και στο πεδίο δράσεων (κοιλάδα πεταλούδων)

2.    Για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας των νησιών της Δωδεκανήσου (εκτός Ρόδου), 15 ώρες εξ αποστάσεως σε διαδικτυακή σύνδεση με το site-moodle του ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου

Το σεμινάριο (δια ζώσης) με τίτλο: «Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων σαν πεδίο δράσης περιβαλλοντικών προγραμμάτων εκπαίδευσης» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, το Π.Μ.Σ. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υλοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 – 14:30.

Χαιρετισμούς για το σεμινάριο β΄ επιπέδου απεύθυναν:

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου κ. Καραγιάννης Βασίλης

Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ράπτης Νικόλαος

Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης Ιωάννης

Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου κα. Καράκιζα Τσαμπίκα

Σχολικός σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης 3η Περιφέρειας κ. Σπανός Πέτρος

Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ν. Αιγαίου κ. Φλεβάρης Γιάννης

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Παρδαλός Στέργος

Περιφερειακός Εντεταλμένος Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Ανανίας Άγγελος

Τέως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου & ιδρυτής του 1ου Κ.Π.Ε Κλειτορίας κ. Μεσσάρης Διονύσης

Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας για την πραγματοποίηση του πρώτου βιωματικού σεμιναρίου από την επαναλειτουργία του ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου το Σεπτέμβριο του 2015 και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για την διάθεση και το χρόνο που αφιέρωσαν σε αυτό.

Ειδικά, για τους εκπαιδευτικούς νησιών εκτός Ρόδου το σεμινάριο συνεχίζεται έως και 19/11/2016  μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με το sitemoodle του ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου.

Στην ιστοσελίδα http://kpe-petal.dod.sch.gr και στο facebook.com/kpepetal  υπάρχει υλικό (παρουσιάσεις-φωτογραφίες-βίντεο) από το παραπάνω σεμινάριο.

Με εκτίμηση.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου

Έφη Συμονοπούλου

Σοφία Οικονόμου

Κων/νος Κώστας

Χάρης Συργιάννης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ