ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντ. Γιαννικουρής: «Οι μηχανικοί θα είναι δίπλα στη Λέρο, για να σχεδιάσουμε μαζί, μέλλον με προοπτική»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
80
Μέγεθος γραμμάτων

Γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση των μελών του ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πα­ρου­σία του προ­έ­δρου κ. Αντώ­νη Γιαν­νι­κου­ρή στην αί­θου­σα του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου στη Λέρο.

Τη συ­νε­δρί­α­ση τί­μη­σαν με την πα­ρου­σία τους ο πρό­ε­δρος της ΕΝΕΡ­ΓΕΙΑ­ΚΗΣ ΑΕ – πε­ρι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος κ. Γιάν­νης Θε­μέ­λα­ρος, ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Δη­μή­τρης Κα­στής, ο προϊ­στά­με­νος ΥΔΟΜ κ. Γιώρ­γος Φι­λιπ­πί­δης, ο πρό­ε­δρος της Ένω­σης Ξε­νο­δό­χων Λέρου κ. Μα­νώ­λης Μα­θιου­δά­κης και ο νέος διοι­κη­τής του Κρα­τι­κού Θε­ρα­πευ­τη­ρί­ου – Κέ­ντρου Υγεί­ας Λέρου κ. Νίκος Χα­ρα­λά­μπης.

Στις το­πο­θε­τή­σεις των μελών του ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου κατά τη διάρ­κεια της συ­νε­δρί­α­σης, τέ­θη­καν ζη­τή­μα­τα που αφο­ρούν στην επαγ­γελ­μα­τι­κή κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα των μη­χα­νι­κών αλλά και την άρι­στη συ­νερ­γα­σία με την Υπη­ρε­σία Δό­μη­σης (ΥΔΟΜ) Λέρου.

Ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά έγινε στα πο­λε­ο­δο­μι­κά θέ­μα­τα και την εξέ­λι­ξη Το­πι­κών και Ει­δι­κών Πο­λε­ο­δο­μι­κών Σχε­δί­ων που εκ­πο­νού­νται από το Υπουρ­γείο πε­ρι­βάλ­λο­ντος σε συ­νερ­γα­σία με το ΤΕΕ, που χρη­μα­το­δο­τού­νται από το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης και Αν­θε­κτι­κό­τη­τας και στην ορ­γά­νω­ση δρά­σε­ων για την προ­στα­σία και ανά­δει­ξη του πα­ρα­δο­σια­κού οι­κι­σμού στο Λακκί.

Στη συ­νέ­χεια, ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Κα­στής ανα­φέρ­θη­κε στο master plan που έχει εκ­πο­νή­σει το ΥΠ.ΠΟ.Α. σε συ­νερ­γα­σία με το Δήμο Λέρου, για την προ­στα­σία, την οι­κι­στι­κή ανά­πτυ­ξη και την ανά­δει­ξη του πα­ρα­δο­σια­κού οι­κι­σμού στο Λακκί, αλλά και τη ση­μα­σία που έχει η πρω­το­βου­λία αυτή για τον Του­ρι­σμό και την το­πι­κή οι­κο­νο­μία.

Ακο­λού­θως ο πρό­ε­δρος της ΕΝΕΡ­ΓΕΙΑ­ΚΗΣ ΑΕ κ. Θε­μέ­λα­ρος, αφού με­τέ­φε­ρε τον χαι­ρε­τι­σμό του πε­ρι­φε­ρειάρ­χη κ. Γιώρ­γου Χα­τζη­μάρ­κου, έκανε ανα­φο­ρά στις δρά­σεις που υλο­ποιεί η Πε­ρι­φέ­ρει Ν. Αι­γαί­ου στη Λέρο αλλά και τη στή­ρι­ξη της ΠΝΑι σε όλες αυτές τις πρω­το­βου­λί­ες, που έχουν σκοπό την ανά­πτυ­ξη την νη­σιών μας.

Ξε­χω­ρι­στή θέση στη θε­μα­το­λο­γία της συ­νε­δρί­α­σης είχε η συ­ζή­τη­ση για τη συ­ντή­ρη­ση και την αξιο­ποί­η­ση της ακί­νη­της πε­ριου­σί­ας του Κρα­τι­κού Θε­ρα­πευ­τη­ρί­ου – Κέ­ντρου Υγεί­ας Λέρου, όπου ο κ. Χα­ρα­λά­μπης ανέ­λυ­σε την υφι­στά­με­νη κα­τά­στα­ση των κτη­ρια­κών υπο­δο­μών αλλά και προ­τά­σεις για την αξιο­ποί­η­ση τους.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της συ­νε­δρί­α­σης, ο κ. Αντώ­νης Γιαν­νι­κου­ρής ευ­χα­ρί­στη­σε όλους τους συμ­με­τέ­χο­ντες για την αντα­πό­κρι­ση, στην πρό­σκλη­ση του ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου και επι­σή­μα­νε για τα θέ­μα­τα που συ­ζη­τή­θη­καν τα εξής:..«1/ Η ολο­κλή­ρω­ση Το­πι­κών και Ει­δι­κών Πο­λε­ο­δο­μι­κών Σχε­δί­ων για τα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου, είναι για εμάς προ­τε­ραιό­τη­τα. Ένα ανα­πτυ­ξια­κό ερ­γα­λείο που θα απε­λευ­θε­ρώ­σει επεν­δυ­τι­κές δυ­νά­μεις και θα εξα­σφα­λί­σει προ­ο­πτι­κή για τα νησιά μας.

2/ Θα ορ­γα­νώ­σου­με επι­στη­μο­νι­κές ημε­ρί­δες και εκ­δη­λώ­σεις στη Λέρο, για την προ­στα­σία και την ανά­δει­ξη του πα­ρα­δο­σια­κού οι­κι­σμού στο Λακκί το επό­με­νο διά­στη­μα, σε συ­νερ­γα­σία με το ΥΠΠΟΑ, την ΠΝΑΙ και το Δήμο Λέρου.

3/ Η συν­δρο­μή μας στην προ­σπά­θεια για τη συ­ντή­ρη­ση και την αξιο­ποί­η­ση της ακί­νη­της πε­ριου­σί­ας του Κρα­τι­κού Θε­ρα­πευ­τη­ρί­ου – Κέ­ντρου Υγεί­ας Λέρου να θε­ω­ρεί­ται δε­δο­μέ­νη, άλ­λω­στε έχου­με στη­ρί­ξει τις προ­σπά­θειες για την ανα­βάθ­μι­ση των υπο­δο­μών σε όλα τα νησιά.

Η πα­ρου­σία μας στα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου και η προ­σπά­θεια ένω­σης δυ­νά­με­ων είναι κατά τη γνώμη μας, η ανα­γκαία συν­θή­κη για την ανά­πτυ­ξη και την ευ­η­με­ρία του τόπου. Οι μη­χα­νι­κοί θα είναι δίπλα στη Λέρο, για να σχε­διά­σου­με μαζί, μέλ­λον με προ­ο­πτι­κή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.