Τοπικές Ειδήσεις

Εκδικάστηκε υπόθεση πρόστυχου τηλεφωνικού bullying με θύμα γυναίκα

Τέλος τέθηκε στο δράμα της 38χρονης μητέρας δύο παιδιών από τη Διμυλιά, θύματος πρόστυχου τηλεφωνικού bullying.
Η 38χρονη, ο σύζυγός της και η τετραπληγική μητέρα της, ελάμβαναν συγκεκριμένα ανώνυμα τηλεφωνήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα την περίοδο 22-26 Απριλίου 2017.
Στα τηλεφωνήματα μία γυναικεία φωνή ισχυριζόταν πως η ως άνω γυναίκα είχε παράνομο ερωτικό δεσμό με τοπικό παράγοντα της περιοχής, μεγάλης ηλικίας.
Η νεαρή μητέρα φανερά σοκαρισμένη, ιδιαίτερα όταν άρχισαν τα κουτσομπολιά στη μικρή κοινωνία της Διμυλιάς, αναγκάστηκε να καταθέσει έγκληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία άμεσα κίνησε τη διαδικασία και εξιχνίασε την υπόθεση, αποκαλύπτοντας τον δράστη των τηλεφωνημάτων (συγγενικό πρόσωπο εξ αγχιστείας του υποτιθέμενου εραστή).
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και την 13η Οκτωβρίου 2021 εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.
Κατά την εκφώνηση, παραστάθηκε για την κατηγορουμένη ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κ. Κυριάκος Μεϊμάρης, ο οποίος δήλωσε πως η κατηγορούμενη παραδέχεται πως έκανε τα τηλεφωνήματα ύστερα από παρότρυνση του συζύγου της, θεωρώντας αληθές το γεγονός, το οποίο στη συνέχεια, όπως ανακάλυψε και η ίδια, ήταν ψευδές, οπότε δήλωσε πως λυπάται για την παρεξήγηση.
Η 38χρονη μητέρα, φανερά συγκινημένη, δήλωσε μετά του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Σπυρίδωνος Σαλαμαστράκη, παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας και ζήτησε την καταδίκη της κατηγορουμένης για ηθικούς λόγους και για την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής της και για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
Μάλιστα αποκάλυψε πως παρότι είχε καταθέσει την έγκληση, η κατάσταση στο χωριό της γινόταν αφόρητη για την ίδια, ώσπου το καλοκαίρι του 2020 αναγκάστηκε να μεταναστεύσει με το σύζυγό της και τα παιδιά τους στην Αυστρία.
Το Δικαστήριο μετά την παραδοχή της κατηγορουμένης και θεωρώντας πως η ίδια όταν έκανε τα τηλεφωνήματα πίστευε ως πραγματικό το γεγονός, μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε δυσφήμιση και λόγω του άρθρου 63 του Ν. 4689/2020 περί παραγραφής και παύσης της ποινικής δίωξης, έπαυσε την ποινική δίωξη υφ’ όρων.
Σύμφωνα με την εγκαλούσα κατά το διάστημα 25-28 Απριλίου 2017 η ίδια, ο σύζυγός της αλλά και οι γονείς της δέχονταν ανώνυμα τηλεφωνήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντός της ημέρας, στα περισσότερα από τα οποία δεν απαντούσε κανείς.
Σε ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα, το οποίο σήκωσε ο σύζυγος της εγκαλούσας καθώς η ίδια απουσίαζε στην εργασία της, μίλησε μια γυναίκα η οποία τον «ενημέρωσε» πως η σύζυγός του τον απατά για περισσότερο από δύο χρόνια και ότι την καλύπτει η πεθερά του.
Την ίδια ημέρα, τηλεφώνημα με απόκρυψη δέχθηκε και η μητέρα της εγκαλούσας από το ίδιο άτομο το οποίο την ενημέρωσε για τα ίδια με στοιχεία και ονόματα.
Δύο ημέρες αργότερα, σε επίσκεψη της εγκαλούσας στη μητέρα της, αυτή της ανέφερε πως στην κλειστή κοινωνία που ζουν συζητάνε ότι έχει εραστή και ότι δήθεν οι γιοι του εραστή της, πήγαν στο σπίτι της και τους έκαναν μαύρους στο ξύλο γιατί τους έπιασαν στα… πράσα.
Μάλιστα, την πληροφορία αυτή στη μητέρα της την έδωσε η θεία της μητέρας της η οποία είναι άνω των 70 ετών, η οποία ενημερώθηκε από τον ανιψιό του ιδιοκτήτη καφενείου της περιοχής, ο οποίος εφέρετο να το έμαθε από τη σύζυγο του εραστή της εγκαλούσας.
Έκτοτε και κάθε μέρα η θεία της μητέρας της εγκαλούσας πήγαινε στο σπίτι της και της έφερνε καινούργια νέα για τον υποτιθέμενο παράνομο ερωτικό δεσμό της όπως για παράδειγμα ότι δήθεν ήρθε η σύζυγος του εραστή της στο σπίτι της και την έπιασε στα πράσα με τον άντρα της, ότι δήθεν τον είδαν κάποιοι να πηδάει τα τοιχία του σπιτιού της (τα οποία είναι πάνω από 2,5 μέτρα!), ότι στο χωριό ακούγεται πως η σύζυγος του εραστή της πήγε στο σπίτι της μητέρας της και λογομάχησαν κλπ.
Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε για καιρό, μάλιστα η εγκαλούσα πέρα από τα τηλεφωνήματα δεχόταν και εξυβριστικά μηνύματα με σπρέι έξω από το σπίτι της αλλά και ο σύζυγός της ελάμβανε σημειώματα που τον χαρακτήριζαν “κερατά”!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου