ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδικάστηκε υπόθεση πρόστυχου τηλεφωνικού bullying με θύμα γυναίκα

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
τηλέφωνο

Τέλος τέθηκε στο δράμα της 38χρονης μητέρας δύο παιδιών από τη Διμυλιά, θύματος πρό­στυ­χου τηλε­φω­νι­κού bullying.

Η 38χρονη, ο σύζυγός της και η τετρα­πλη­γική μητέρα της, ελάμ­βα­ναν συγκε­κρι­μένα ανώνυμα τηλε­φω­νή­ματα ανά τακτά χρονικά δια­στή­ματα την περίοδο 22-26 Απρι­λίου 2017.

Στα τηλε­φω­νή­ματα μία γυναι­κεία φωνή ισχυ­ρι­ζό­ταν πως η ως άνω γυναίκα είχε παρά­νομο ερωτικό δεσμό με τοπικό παρά­γο­ντα της περιο­χής, μεγάλης ηλικίας.

Η νεαρή μητέρα φανερά σοκα­ρι­σμένη, ιδιαί­τερα όταν άρχισαν τα κου­τσο­μπο­λιά στη μικρή κοι­νω­νία της Διμυ­λιάς, ανα­γκά­στηκε να κατα­θέ­σει έγκληση στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Ρόδου, η οποία άμεσα κίνησε τη δια­δι­κα­σία και εξι­χνί­ασε την υπόθεση, απο­κα­λύ­πτο­ντας τον δράστη των τηλε­φω­νη­μά­των (συγ­γε­νικό πρόσωπο εξ αγχι­στείας του υπο­τι­θέ­με­νου εραστή).

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιο­σύ­νης και την 13η Οκτω­βρίου 2021 εκδι­κά­στηκε από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου.

Κατά την εκφώ­νηση, παρα­στά­θηκε για την κατη­γο­ρου­μένη ο πλη­ρε­ξού­σιος δικη­γό­ρος της κ. Κυριά­κος Μεϊ­μά­ρης, ο οποίος δήλωσε πως η κατη­γο­ρού­μενη παρα­δέ­χε­ται πως έκανε τα τηλε­φω­νή­ματα ύστερα από παρό­τρυνση του συζύγου της, θεω­ρώ­ντας αληθές το γεγονός, το οποίο στη συνέ­χεια, όπως ανα­κά­λυψε και η ίδια, ήταν ψευδές, οπότε δήλωσε πως λυπάται για την παρε­ξή­γηση.

Η 38χρονη μητέρα, φανερά συγκι­νη­μένη, δήλωσε μετά του πλη­ρε­ξου­σίου δικη­γό­ρου της κ. Σπυ­ρί­δω­νος Σαλα­μα­στράκη, παρά­σταση για την υπο­στή­ριξη της κατη­γο­ρίας και ζήτησε την κατα­δίκη της κατη­γο­ρου­μέ­νης για ηθικούς λόγους και για την απο­κα­τά­σταση της τιμής και υπό­λη­ψής της και για να μην επα­να­λη­φθούν τέτοια φαι­νό­μενα στο μέλλον.

Μάλιστα απο­κά­λυψε πως παρότι είχε κατα­θέ­σει την έγκληση, η κατά­σταση στο χωριό της γινόταν αφόρητη για την ίδια, ώσπου το καλο­καίρι του 2020 ανα­γκά­στηκε να μετα­να­στεύ­σει με το σύζυγό της και τα παιδιά τους στην Αυστρία.

Το Δικα­στή­ριο μετά την παρα­δοχή της κατη­γο­ρου­μέ­νης και θεω­ρώ­ντας πως η ίδια όταν έκανε τα τηλε­φω­νή­ματα πίστευε ως πραγ­μα­τικό το γεγονός, μετέ­τρεψε την κατη­γο­ρία από συκο­φα­ντική δυσφή­μιση σε δυσφή­μιση και λόγω του άρθρου 63 του Ν. 4689/2020 περί παρα­γρα­φής και παύσης της ποι­νι­κής δίωξης, έπαυσε την ποινική δίωξη υφ’ όρων.

Σύμφωνα με την εγκα­λούσα κατά το διά­στημα 25-28 Απρι­λίου 2017 η ίδια, ο σύζυγός της αλλά και οι γονείς της δέχο­νταν ανώνυμα τηλε­φω­νή­ματα ανά τακτά χρονικά δια­στή­ματα εντός της ημέρας, στα περισ­σό­τερα από τα οποία δεν απα­ντούσε κανείς.

Σε ένα από αυτά τα τηλε­φω­νή­ματα, το οποίο σήκωσε ο σύζυγος της εγκα­λού­σας καθώς η ίδια απου­σί­αζε στην εργασία της, μίλησε μια γυναίκα η οποία τον «ενη­μέ­ρωσε» πως η σύζυγός του τον απατά για περισ­σό­τερο από δύο χρόνια και ότι την καλύ­πτει η πεθερά του.

Την ίδια ημέρα, τηλε­φώ­νημα με από­κρυψη δέχθηκε και η μητέρα της εγκα­λού­σας από το ίδιο άτομο το οποίο την ενη­μέ­ρωσε για τα ίδια με στοι­χεία και ονόματα.

Δύο ημέρες αργό­τερα, σε επί­σκεψη της εγκα­λού­σας στη μητέρα της, αυτή της ανέφερε πως στην κλειστή κοι­νω­νία που ζουν συζη­τάνε ότι έχει εραστή και ότι δήθεν οι γιοι του εραστή της, πήγαν στο σπίτι της και τους έκαναν μαύρους στο ξύλο γιατί τους έπιασαν στα… πράσα.

Μάλιστα, την πλη­ρο­φο­ρία αυτή στη μητέρα της την έδωσε η θεία της μητέρας της η οποία είναι άνω των 70 ετών, η οποία ενη­με­ρώ­θηκε από τον ανιψιό του ιδιο­κτήτη καφε­νείου της περιο­χής, ο οποίος εφέρετο να το έμαθε από τη σύζυγο του εραστή της εγκα­λού­σας.

Έκτοτε και κάθε μέρα η θεία της μητέρας της εγκα­λού­σας πήγαινε στο σπίτι της και της έφερνε και­νούρ­για νέα για τον υπο­τι­θέ­μενο παρά­νομο ερωτικό δεσμό της όπως για παρά­δειγμα ότι δήθεν ήρθε η σύζυγος του εραστή της στο σπίτι της και την έπιασε στα πράσα με τον άντρα της, ότι δήθεν τον είδαν κάποιοι να πηδάει τα τοιχία του σπιτιού της (τα οποία είναι πάνω από 2,5 μέτρα!), ότι στο χωριό ακού­γε­ται πως η σύζυγος του εραστή της πήγε στο σπίτι της μητέρας της και λογο­μά­χη­σαν κλπ.

Αυτή η κατά­σταση συνε­χί­στηκε για καιρό, μάλιστα η εγκα­λούσα πέρα από τα τηλε­φω­νή­ματα δεχόταν και εξυ­βρι­στικά μηνύ­ματα με σπρέι έξω από το σπίτι της αλλά και ο σύζυγός της ελάμ­βανε σημειώ­ματα που τον χαρα­κτή­ρι­ζαν “κερατά”!

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.