Τοπικές Ειδήσεις

Αναμένεται να σπάσει σήμερα το φράγμα των 1,3 εκατ. αφίξεων!

“Σπάει” σήμερα το φράγμα του 1,3 εκατομμυρίου αλλοδαπών επισκεπτών στη Ρόδο και ο προορισμός συνεχίζει ακάθεκτος για τον επόμενο στόχο του 1,4 εκατομμυρίου τουριστών, ξεπερνώντας ακόμη και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη!
Η Ρόδος αναδεικνύεται αδιαφιλονίκητη νικήτρια της τουριστικής σεζόν, έχοντας καταφέρει αυτό που για πολλούς προορισμούς φάνταζε και είναι εκ των πραγμάτων ακατόρθωτο, να προσελκύσει δηλαδή το 60% των τουριστών που δέχθηκε το 2019, που ήταν μία χρονιά κατά την οποία έσπασε κάθε άλλο προηγούμενο ρεκόρ στον Τουρισμό!
Η Ρόδος βρίσκεται φέτος στο “top 3” των προορισμών μεγάλων tour operators και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για αγορές όπως η Γερμανία, αγορά από την οποία οι αφίξεις θα συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου!
Η Πολωνία, και η Αγγλία συγκαταλέγονται επίσης στις αγορές που στήριξαν τη Ρόδο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν που σημειώνει μία σταθερά ανοδική πορεία.
Μετά την αύξηση των τουριστικών ροών κατά 100% τον περασμένο Αύγουστο σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020, ο αριθμός των αλλοδαπών επισκεπτών που δέχθηκε η Ρόδος τον Σεπτέμβριο σημείωσε αύξηση κατά 98,3% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ήδη τις πρώτες 14 ημέρες του Οκτωβρίου φιλοξενήθηκαν στο νησί σχεδόν 130.000 αλλοδαποί τουρίστες, περισσότεροι από αυτούς που είχε δεχθεί το νησί τον Οκτώβριο του 2020 συνολικά!
Και μπορεί να έχουν ήδη κλείσει κάποια ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με αγορές το πρόγραμμα των οποίων σταματά πάντα γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, δεν διαφαίνεται όμως ότι θα σημειωθεί απότομη πτώση της κίνησης κατά τη διάρκεια του μήνα.
Αντίθετα, μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου οι τουριστικές αφίξεις θα σημειώσουν μία σταθερά καλή πορεία.
Εκτός από τους Γερμανούς, συνεχίζουν να καταφθάνουν στη Ρόδο Πολωνοί, Ολλανδοί, Ελβετοί, Γάλλοι. Ακόμη και από την Ουγγαρία συνεχίζονται οι αφίξεις, ενώ παραδοσιακά σταματούσαν τον Σεπτέμβριο! Τέλος, συνεχίζονται οι πτήσεις από την Τσεχία, τη Δανία, τη Νορβηγία. Η καλή πορεία της σεζόν μέχρι τώρα, ενισχύει την προοπτική της επιμήκυνσης. Υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις και κρατήσεις για το διάστημα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου και διακρίνεται γενικότερα έντονο ενδιαφέρον για νέα bookings.
Σε περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά, η Ρόδος αναμένεται να δώσει φέτος το πρώτο μεγάλο “crash test” για την πολυπόθητη επέκταση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου!
«Όντως σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, αναμένουμε να σπάσει αύριο Παρασκευή το φράγμα του 1,3 εκατομμυρίου ξένων τουριστών, ήτοι το 60% περίπου των επισκεπτών που φιλοξένησε ο προορισμός το 2019!
Αυτή η εξέλιξη προφανώς και ξεπερνά κάθε αρχική εκτίμηση και κάθε προσδοκία μας.
Η Ρόδος αποτελεί έναν εδραιωμένο και δημοφιλή τουριστικό προορισμό, όπως αποδεικνύεται περίτρανα σε μία σεζόν με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου