Ειδήσεις

Το Καλεντάρι του Πολιτισμού

Με εκπροσώπους της υπό σύσταση Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων της Ρόδου και συγκεκριμένα τους : Εγγλέζο Παναγιώτη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου «ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ», Μπάτη Νικόλαο από τον Π.Σ. Κρεμαστής «ΠΡΟΟΔΟΣ», Μάνια Δέσποινα από τον Π.Σ. Καλυθιών «ΦΑΡΟΣ», Μπέλο Παναγιώτη από τον Π.Σ. «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ», Ισκά Μαρία από τον Π.Σ. Πλατανιών «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ», Γιορδαμνή Μαρία από τον Π.Σ. Διμυλιάς-Ελεούσας «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ», συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος, με αντικείμενο την υλοποίηση του Ημερολογίου Πολιτισμού, έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στον τομέα του Πολιτισμού.
Το Καλεντάρι του Πολιτισμού έχει σκοπό να συντονίσει και να οργανώσει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις που οργανώνονται από το σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιφέρειας, προκειμένου να προβάλλονται αποτελεσματικότερα, αλλά και να μην υπάρχουν αλληλεπικαλύψεις, παράλληλα με την έγκαιρη κοινοποίηση του προγράμματος.
Επιπλέον, το Καλεντάρι του Πολιτισμού, την υλοποίηση του οποίου και οι ίδιοι οι σύλλογοι είχαν προτείνει, έχει σκοπό να δίνει στους επισκέπτες την δυνατότητα επιλογής μέσα από ένα ενιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ώστε κάθε μέρα να είναι και μια νέα πολιτιστική πρόκληση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού είχε ακόμη συναντήσεις με τον κ. Νίκο Κωνσταντινίδη, Πρόεδρο τηςΟμοσπονδίας Δωδ/κών Παροικιακών Σωματείων και με τον συγγραφέα κ. Μανώλη Μακρή, Πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.
«Είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος. Επιθυμία μας, κάθε νησί της Περιφέρειας να έχει προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις ούτως ώστε σε κάθε έκθεση του εξωτερικού και στις συνεργασίες μας με διεθνής φορείς να υπάρχει η άμεση ενημέρωση του επίδοξου επισκέπτη.
Ο Πολιτισμός,πρέπει να αποτελέσει το βαρύκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης. Και μέσα από την ποιοτική ανάδειξη του δίνονται για την Περιφέρεια μας τεράστιες προοπτικές» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μπρίγγος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου