Ρεπορτάζ

Ματαιώθηκαν οι διαγωνισμοί για την μίσθωση απορριμματοφόρων στις 10 δημοτικές ενότητες

Την ματαίωση-ακύρωση των Δημόσιων Ανοιχτών Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών για την «Μίσθωση απορριμματοφόρων ανά Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ρόδου 2021-2022» αποφάσισε σε δια περιφοράς συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου.
Με 10 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι μελέτες και καταρτίστηκαν οι όροι των διακηρύξεων των ανοιχτών διαγωνισμών για την μίσθωση απορριμματοφόρων των Δ.Ε. Ρόδου, Δ.Ε. Ιαλυσού, Δ.Ε. Πεταλούδων, Δ.Ε. Καμείρου, Δ.Ε. Ατταβύρου, Δ.Ε. Καλλιθέας, Δ.Ε. Αφάντου, Δ.Ε. Αρχαγγέλου, Δ.Ε. Λίνδου, Δ.Ε. Νότιας Ρόδου.
Με ισάριθμες διακηρύξεις του Δήμου Ρόδου προκηρύχθηκαν δημόσιοι ανοιχτοί ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, προϋπολογισμού δαπάνης 120.323,40 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και με δικαίωμα προαίρεσης 159.496,24 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, ανά διαγωνισμό.
Οι περιλήψεις των δημόσιων ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον τύπο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Η δε διακηρύξεις αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) την 06/09/2021 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 20/09/2021, και ώρα 15:00.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, ως διευθύνουσα υπηρεσία του διαγωνισμού, κάνοντας επανεκτίμηση των απαιτήσεων του χρόνου μίσθωσης, εκτιμά ότι ο χρόνος μίσθωσης των απορριμματοφόρων δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μέχρι και την εγκατάσταση του νέου αναδόχου καθαριότητας, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού με πολυετή υποστήριξη, με δεδομένο τις καθυστερήσεις (προδικαστικές προσφυγές, ενστάσεις κ.λ.π.) που παρατηρήθηκαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, χωρίς υπαιτιότητα των Δήμων.

Εγκρίθηκε η ματαίωση-ακύρωση τους και προφανώς τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου