Ειδήσεις

Τι ζήτησε η ΓΕΠΟΕΤ από τον Χ. Θεοχάρη, για τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία

α πλέον επείγοντα για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων ζητήματα, απασχόλησαν την τηλεδιάσκεψη του υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με το προεδρείο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).

Οι προτάσεις της ΓΕΠΟΕΤ

Η ΓΕΠΟΕΤ υπέβαλλε την πρόταση της για:

  • Την υλοποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος μέτρου της επιδότησης- αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων. Για την οποία ακόμα εκκρεμεί η έκδοση διευκρινιστικής ΚΥΑ.
    Και ζήτησε την επίσπευση νομοθέτησης συγκεκριμένων διατάξεων που ξεκαθαρίζουν το έργο των έκτακτων χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών.
  • Το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών και της απόδειξης της οικονομικής επιφάνειας μέσω ασφαλιστικών προϊόντων προς διευκόλυνση των τουριστικών γραφείων.
    Η Ομοσπονδία επέμεινε στην αναστολή του περιορισμού συμμετοχής των 50 ατόμων στα συνέδρια που έχει οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις συνεδρίων.
  • Την επιμήκυνση των προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων έως τον Μάρτιο του 2021 αν αυτό είναι δημοσιονομικά εφικτό. Την στήριξη όσων δεν μπόρεσαν να απασχοληθούν φέτος και παρέμειναν άνεργοι.
    Την συνέχιση και ενίσχυση των προγραμμάτων χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, επιλύοντας καθυστερήσεις και αστοχίες που έχουν δημιουργηθεί.

Επιδότηση του στόλου τουριστικών λεωφορείων, από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΓΕΠΟΕΤ, ζήτησε από τον κ.Θεοχάρη την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης προγράμματος επιδότησης του στόλου των τουριστικών λεωφορείων με υψηλά περιβαλλοντικά κριτήρια. Καθώς και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας.

Και οι δύο αυτές προτάσεις εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και της κυκλοφορίας στην Αθήνα.

Παράλληλα θα επιλύσουν χρόνιες παθογένειες στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αποτελούν πηγές δυσφήμισης της χώρας μας.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου