Τοπικές Ειδήσεις

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τις προτάσεις του για υποψήφιο δήμαρχο και περιφερειάρχη

Το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε η Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος Δωδ/σου του ΠΑΣΟΚ υπό τον γραμματέα Νίκο Μουτσάκη, προκειμένου να γίνει ευρεία συζήτηση για τα πρόσωπα που θα προταθούν στην Επιτροπή Αυτοδιοίκησης του Κινήματος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», μετά τη συνεδρίαση της ΝΕ αποφασίστηκε για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προταθούν ως υποψήφιοι περιφερειάρχες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι βουλευτές Παναγιώτης Κουνάκης και Κατερίνα Γαβαλά, ο γραμματέας του Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος Νικηφόρος Παπανικόλας και ο πρώην γραμματέας Τέλης Ηρακλείδης, με την πρόταση για τον Νικηφόρο Παπανικόλα να είναι εκείνη που υπερτερεί μεταξύ των μελών της ΝΕ.
Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Ρόδου η πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της στήριξης στον Βάιο Καλοπήτα ωστόσο κατατέθηκε και η άποψη πως θα πρέπει να γίνει συνένωση των δυνάμεων υποψηφίων και παρατάξεων, που επιθυμούν τη στήριξη του κόμματος στις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η ΝΕ επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα κοινοποιήσει τις προτάσεις της στην Επιτροπή Αυτοδιοίκησης του Κινήματος που είναι αρμόδια για να λάβει και τις αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα στηριχθούν.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», θα δοθεί στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ενώ σε ό,τι αφορά στους Δήμους θα δοθεί στήριξη σε περίπου 100 μεγάλους Δήμους σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Ρόδου. Ωστόσο, η παραίνεση και η προτροπή για να δοθεί στήριξη είναι να σχηματιστεί μια παράταξη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να μην πάει διασπασμένο το κόμμα στις εκλογές.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανόν να δοθεί στήριξη μόνον στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην παράταξη που οι θέσεις της θα είναι πιο κοντά στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
Η τακτική που προκρίνουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη είναι να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ με δικούς του υποψηφίους στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ρόδος όπου οι τοπικές εκλογές έχουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Στο ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαροι όσον αφορά στην επιδίωξή τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: να διατηρήσει ή ακόμα και να ενισχύσει το κόμμα τη δύναμή του -στα Δωδεκάνησα ήρθε στη δεύτερη θέση στις πρόσφατες εθνικές εκλογές- και να αναδειχθεί δεύτερη δύναμη από την εκλογική διαδικασία.
Παραλλήλως εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι το κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση σε πολλές περιοχές της χώρας κι αυτό αποτυπώθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου