Αθλητικά

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ 2022: Την Τετάρτη 27 Ιουλίου η διοργάνωση

Ανακοίνωση σχετικά με τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ 2022 που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από τα Δωδεκάνησα, συ εξέδωσε η ΕΟΠ.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας στο αγώνισμα του Όμνιουμ. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο την Τετάρτη 27 Ιουλίου και αφορούν τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.
Αγωνιστικό Πρόγραμμα
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με τις απονομές στους νικητές των εκάστοτε κατηγοριών. Στην πίστα θα εμφανίζονται κατά σειρά ανά αγώνισμα πρώτα οι άνδρες και στην συνέχεια οι γυναίκες.
-Αγώνας Σκρατς (scratch race): 10χλμ. για άνδρες (40 στροφές), 7,5χλμ. για γυναίκες (30 στροφές).
-Αγώνας Τέμπο (tempo race): 10χλμ. για άνδρες (40 στροφές), 7,5χλμ. για γυναίκες (30 στροφές).
-Αγώνας Αποκλεισμού (elimination race).
-Αγώνας Πόντων (point race): 25χλμ. για άνδρες (100 στροφές), 20χλμ. για γυναίκες (80 στροφές).
Θυμίζουμε ότι στο Όμνιουμ, νικητής ανακηρύσσεται ο ποδηλάτης και η ποδηλάτισσα με τους περισσότερους πόντους. Στα τρία πρώτα αγωνίσματα οι αθλητές-τριες βαθμολογούνται ανάλογα με την θέση τερματισμού (π.χ. 1ος 40π., 2ος 38π., 3ος 36π., 4ος 34π., κ.ό.κ.).
Η γενική που θα προκύψει μετά το πέρας αυτών, μεταφέρεται αυτούσια στον αγώνα των πόντων. Εκεί, κάθε κερδισμένος πόντος προστίθεται αυτόματα στο σύνολο και στο τέλος, εκείνος-η με τους περισσότερους αναδεικνύεται νικητής-τρια.
Όπου αυτό είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρχει μία παύση 30 τουλάχιστον λεπτών, μεταξύ δύο αγωνισμάτων. Κάθε ποδηλάτης που δεν παίρνει εκκίνηση σε κάποιο από τα αγωνίσματα του Όμνιουμ, αποκλείεται από την συμμετοχή στα υπόλοιπα αγωνίσματα που ακολουθούν και θα θεωρείται σαν ποδηλάτης που εγκατέλειψε τον αγώνα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου