ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τζιχαντιστές απειλούν τα Βαλκάνια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τζιχαντιστές

Οι χώρες των Βαλ­κα­νίων απο­τε­λούν στόχο ισλα­μι­στών τρο­μο­κρα­τών, όπως προ­κύ­πτει από το βίντεο που φέρει τον τίτλο «Είμαστε το ισλα­μικό χαλι­φάτο» που εμφα­νί­στηκε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης.

Με τη μορφή στίχων οι δημιουρ­γοί του βίντεο προ­βάλ­λουν μηνύ­ματα προς τους μου­σουλ­μά­νους στα Βαλ­κά­νια για να τους ενθαρ­ρύ­νουν να εντα­χθούν στο «Ισλα­μικό Κράτος».

Σύμφωνα με τον σερβικό κρατικό ραδιο­τη­λε­ο­πτικό σταθμό (RTS), στο βίντεο, που δημο­σιεύ­θηκε στο YouTube στις 10 Ιουλίου η Σερβία είναι ο πρώτος στόχος των εξτρε­μι­στών, οι οποίοι μέσω θρη­σκευ­τι­κής ωδής -κασίντα – δια­μη­νύ­ουν ότι σχε­διά­ζουν να επε­κτεί­νουν σε ολό­κληρη την περιοχή των Βαλ­κα­νίων την ισλα­μική εξουσία.

Μετά την κατά­κτηση της Σερβίας, ανα­φέ­ρουν ότι σχε­διά­ζουν την κατά­ληψη της Κρο­α­τίας, του Μαυ­ρο­βου­νίου, της Βοσνίας – Ερζε­γο­βί­νης, της Αλβα­νίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.

Στον πρώτο στίχο ανα­φέ­ρε­ται: «Χαρείτε Βαλ­κά­νιοι, πλη­σιά­ζουν καλύ­τε­ρες μέρες, έρχο­νται οι Μου­σουλ­μά­νοι, είμαστε το ισλα­μικό χαλι­φάτο». Στο τέλος του βίντεο, σύμφωνα με το σερβικό ραδιο­τη­λε­ο­πτικό σταθμό B9 δημο­σιεύ­ε­ται και απει­λη­τικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Τα σερβικά ΜΜΕ μετα­δί­δουν ότι είναι το πρώτο απει­λη­τικό μήνυμα για τα Βαλ­κά­νια μετά το βίντεο που δημο­σιεύ­θηκε τον Ιούνιο, με το οποίο το «Ισλα­μικό Κράτος» ανα­κοί­νωσε την άφιξή του στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.