Τοπικές Ειδήσεις

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ – «Πάμε μαζί….. για τη Ζωή»

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κας Χαρούλας Γιασιράνη και της Επιμελήτριας Ανηλίκων Ρόδου κας Γεωργίας Κακά πραγματοποιήθηκαν χτες -σε κλίμα έντονης χαράς, περηφάνειας και συγκίνησης- οι φετινές ολοκληρώσεις των μελών που συμμετείχαν σε θεραπευτικές δομές του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου και των οικογενειών τους.

Ολοκλήρωσαν έφηβοι που συμμετείχαν στις Ομάδες Θεραπείας Εφήβων και οι γονείς τους, ενήλικες με ζητήματα εξάρτησης από το τζόγο και οι σύντροφοί τους και ενήλικες με θέματα εξάρτησης παράνομων ουσιών και οι οικογένειές τους.

Η ολοκλήρωση ενός θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ είναι μια σύνθετη διαδικασία και αφορά το κλείσιμο ενός κύκλου που έχει στόχο την κοινωνική επανένταξη του ατόμου που αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης. Η θεραπευτική προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ η οποία είναι ψυχοκοινωνική, βοηθάει τον άνθρωπο να εξετάσει τις ρίζες του προβλήματός του υποστηρίζοντάς τον στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Η εμπλοκή της οικογένειας στη θεραπευτική διαδικασία είναι ουσιαστική και απαραίτητη. Η οικογένεια υποστηρίζει το μέλος της και υποστηρίζεται σε αυτό το δύσκολο αγώνα προς την απεξάρτηση.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Ρόδου, με βασικό γνώμονα το στοιχείο της νησιωτικότητας, προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών ομάδων, μέσα από διαφορετικού τύπου υπηρεσίες, προσφέροντάς τους τη στήριξη που κάθε φορά έχουν ανάγκη.

 

Υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και

ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα εξαρτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις από τα μέλη, τους γονείς και το προσωπικό των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ που θα διαρκέσουν όλο τον μήνα Ιούνιο και θα αφορούν σε όλο το νησί της Ρόδου και στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα:

· Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο θα βρίσκεται καθημερινά και σε διαφορετικό μέρος του νησιού. Τα εξειδικευμένα στελέχη του ΚΕΘΕΑ θα βρεθούν σε Αρχάγγελο, Καλυθιές, Αφάντου, Γεννάδι, Έμπωνα και θα πραγματοποιούν ραντεβού με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια αξιοποιώντας το αυτοκίνητο της Κινητής Μονάδας Ρόδου.

· Τα στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Ρόδου θα βρεθούν για μία εβδομάδα στην Κάλυμνο όπου, σε συνεργασία με το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου, θα επισκεφτούν υπηρεσίες και φορείς του νησιού ενημερώνοντας για τις δράσεις μας, πραγματοποιώντας παράλληλα ραντεβού με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

· Το προσωπικό, τα μέλη και οι γονείς του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου θα βρίσκονται την Παρασκευή 24 Ιουνίου σε Περίπτερο στον πεζόδρομο δίπλα από την Τράπεζα Ελλάδος όπου θα γίνεται ενημέρωση και θα δίνονται πληροφορίες για τις εξαρτήσεις.

· Σε συνεργασία των Παλαίμαχων του Διαγόρα Ρόδου και με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου ο ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ των Παλαίμαχων του Διαγόρα Ρόδου και των μελών των Ομάδων Θεραπείας του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου με κεντρικό σύνθημα «Πάμε μαζί για τη Ζωή».

 

Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι δομές που εξυπηρετούν και οι δύο την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων στο νησί μας και έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

 

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα 22410 73751 & 22410 20343.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου